Odette Leoveanu are 29 de ani si sufera de o boala grava, care poate fi tratata doar in strainatate, iar tratamentul costa 45000 Euro. Ca multi dintre tinerii cu boli grave, Odette nu dispune de aceasta suma. Sora si prietenii ei s-au mobilizat, au pus la punct un plan de promovare si au cerut un numar de SMS prin care sa colecteze donatii de la oameni din toata tara.

Platforma www.donatie.ro, prin parteneriatul cu Asociatia M.A.M.E., a oferit numarul de SMS 8824, prin care oricine utilizeaza un telefon mobil in Romania poate dona 2 Euro, fara alte costuri si cu un efort minim.

Dupa doar 2 zile de la deschiderea numarului, intreaga suma necesara a fost stransa. S-au efectuat 11300 de donatii prin SMS, prin care s-a adunat jumatate din suma necesara pentru interventia medicala. Cealalta jumatate a fost stransa din sponsorizari de la companii si de la persoane fizice.

Mobilizarea comunitatii pentru rezolvarea acestui caz este exemplara si da sperante pentru alte persoane care sunt in situatia Odettei.

Un numar de SMS este cea mai simpla si la indemana metoda de a strange bani intr-un timp scurt. O suma mica de la multi oameni. Am pornit de la acest rationament in momentul in care am inceput campania “pentru Odette”. Si am reusit intr-un timp record – 48 h sa strangem suma de 22000 euro. Pe langa sms-urile primite am primit si multe ganduri bune, extraordinar de multe mesaje de incurajare si speranta ca totul o sa fie bine. Multumim Asociatiei M.A.M.E. si tuturor celor care au fost alaturi de noi.

spune Odile Leoveanu, sora Odettei.