Românii au donat 1 milion de euro prin SMS de la lansarea platformei donație.ro, în iunie 2012. SMS-ul cu numărul 500.000 a fost trimis în dimineața zilei de 7 mai 2014 pentru una din cele zece campanii active în prezent pe site.

Sunt foarte impresionată de felul în care românii se mobilizează pentru a-și ajuta semenii și pentru a rezolva probleme care ne afectează pe toți

spune Camelia Mateș, coordonatorul programului.

Când am pus bazele platformei donație.ro nu ne așteptam să depășim pragul de 1 milion de euro în mai puțin de doi ani. Celor care au donat prin SMS în acest răstimp le transmitem mulțumirile miilor de beneficiari.

Donație.ro este un parteneriat între Asociația pentru Relații Comunitare, COSMOTE România, Orange România și Vodafone România, sprijinit financiar de Romanian- American Foundation, care le oferă cauzelor umanitare, sociale și civice acces democratic la numere scurte la care se pot face donații prin SMS.

De-a lungul celor aproape doi ani de funcționare, donație.ro a susținut 55 de campanii umanitare – pentru dotarea și renovarea spitalelor, construirea și susținerea activității hospice-urilor, drepturile și educația copiilor, tratamente salvatoare pentru copii și adulți și alte cauze urgente. Printre cele mai de succes campanii se numără dotarea secțiilor de neonatologie din țară cu incubatoare (campanie Salvați Copiii România), redeschiderea centrului pentru hemofilici de la Buziaș (campanie Fundația Cristian Șerban), înființarea de centre de prim- ajutor în sate izolate (campanie Crucea Roșie), integrarea în învățământul de masă a mai multor copii cu autism (campanie Asociație Învingem Autismul), precum și nenumărate cazuri de copii și adulți care datorită platformei și integratorului, Syscom Digital, au putut strânge sumele necesare tratamentului medical pentru boli grave (campanii continue Fundația Ringier și Asociația M.A.M.E.).

Din 2013, donație.ro testează, împreună cu UNICEF România, donațiile lunare prin SMS, un sistem prin care donatorii dăruiesc în fiecare lună 2 euro cauzei în care cred și care permite susținerea pe termen lung a programelor dedicate copiilor vulnerabili din toată țara.