Despre campanie:

Programul Fiecare Copil în Gradiniță a fost lansat de OvidiuRo și Ministerul Educației în septembrie 2010 și previne abandonul școlar prin prioritizarea educației timpurii în comunitățile rurale și stimularea părinților săraci să își aducă la grădiniță copiii de vârstă preșcolară.

Eficacitatea programului pilotat de OvidiuRo a determinat Parlamentul și Guvernul României să susțină un mecanism de extindere la nivel național, prin care toate familiile care trăiesc sub limita sărăciei să poată primi tichete sociale pentru grădiniță în valoare de 50 lei / lună dacă își aduc copiii la grădiniță în fiecare zi.

Rezultat: Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate (cunoscută și sub numele de Legea Fiecare Copil în Grădiniță). Pentru detalii despre pachetul legislativ, consultați www.fiecarecopilingradinita.ro

Elementul cheie al programului este tichetul social conditionat de prezența copilului la grădiniță. Acesta s-a dovedit a fi un instrument extrem de eficient pentru a motiva părinții foarte săraci să își aducă copiii la grădiniță în fiecare zi. Astfel, primesc la finalul lunii tichete sociale în valoare de 50 de lei. Programul a condus la o creștere spectaculoasa a numărului copiilor sarăraci înscriși și a prezenței lor la grădiniță.

Despre organizația OvidiuRo:

Misiunea Asociației OvidiuRo este ca fiecare copil defavorizat din România să beneficieze de EDUCAȚIE TIMPURIE DE CALITATE – ca șansă pentru a-și atinge potențialul și a deveni, astfel, un membru activ al societății.

55.674
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8844

Cod
CARTE