Despre proiectul IMPACT:

Programul IMPACT se adresează copiilor și tinerilor din școli gimnaziale și licee pentru a le dezvolta abilități de viață care completează cunoștințele dobândite în sistemul educațional formal.

Pe parcursul a trei ani sunt abordate teme din următoarele domenii: cetățenie activă, angajabilitate, antreprenoriat social, educatțe financiară și leadership.

Activitățile de învățare sunt organizate într-un cadru non-formal, în afara orelor de clasă, în așa numitele Cluburi IMPACT. Ele presupun presupun jocuri, povești și multe activități practice. De cel putin doua ori într-un an școlar, tinerii sunt coordonați de o echipă de lideri/profesori voluntari iî a derula un proiect de serviciu în folosul comunității prin care identifică nevoi din comunitate, găsesc soluții și implementează proiecte.              

În prezent, cluburile IMPACT își derulează activitatea în peste 100 de școli din 12 județe. Anual, sunt implementate de către membrii cluburilor IMPACT peste 250 de proiecte în folosul comuniățiiîn domenii ca social, educațional, ecologie sau sănătate. La randul lor, aceste proiecte aduc beneficii directe la peste 35.000 de persoane, marea majoritate aparținând unor categorii defavorizate.

Despre Fundația Noi Orizonturi:

Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) și-a început activitatea în 2000, iar de atunci, programele FNO au crescut de la câteva acțiuni ale tinerilor din Lupeni, la o rețea națională de Cluburi IMPACT și la mii de copii și tineri care parcurg anual curriculumurile de educație nonformală.

Programele educaționale marca Noi Orizonturi îi ajută pe tineri să se dezvolte emoțional și să se echipeze pentru viață, indiferent de profesia pe care și-o vor alege ca adult. Metoda pe care o promovăm – învățarea prin experiență – îi determină să facă lucruri, să pună planurile în practică, nu doar să asimileze noțiuni teoretice.

Activitatea Fundației a fost recunoscută la nivel public de o serie de instituții și personalități din sfera educațională, corporatistă sau diplomatică. Începând cu anul 2012, unul dintre programele Fundației – IMPACT a început să fie extins la nivel internațional, în SUA, Republica Dominicană, Honduras, Republica Moldova, Armenia.

 

63.055
lei strânşi

98
donatori

B-dul. Pacii, Bl.5, Sc. I, Ap. 9
Lupeni, Hunedoara
Tel.: +40 254 564 471