Descrierea proiectului:

Centrul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități pe care noi, Fundația Bethany, l-am deschis în Iași în anul 2012 este spațiul în care copiii și tinerii descoperă posibilități nelimitate. La orele de terapie “nu pot” se transformă, cu sprijinul terapeuților noștri, în “bravo, vezi că ai reușit? Bate palma!”. Ideea de a deschide un astfel de centru a venit ca răspuns la o nevoie acută din comunitatea ieșeană, nevoia de servicii specializate adresate persoanelor cu dizabilități. Județul Iași ocupă al doilea loc în ceea ce privește numărul de copii cu dizabilități (conform statisticilor furnizate de DGASPC), iar serviciile oferite de instituțiile de stat sunt insuficiente. Cât despre acoperirea costurilor serviciilor în regim privat, pentru multe familii care se confruntă cu situații financiare dificile, aceasta nu reprezintă o opțiune.

Servicii gratuite de recuperare pentru copiii și tinerii cu dizabilități

Anual, aproximativ 40 de copii cu dizabilității motorii, neuro-motorii, autism și sindrom Down beneficiază de terapii recuperatorii gratuite. Serviciile sunt atât individuale, cât și de grup, în funcție de nevoia lor de dezvoltare:

  • Logopedie
  • Terapie ocupațională
  • Stimulare cognitivă
  • Terapie prin stimulare senzorială
  • Terapie comportamentală
  • Ludoterapie
  • Art-terapie

Servicii de educație și consiliere pentru părinții copiilor cu dizabilități

Experiența ne-a arătat că în procesul de recuperare este la fel de important să lucrăm cu părinții în aceeași măsură în care lucrăm cu copiii. Suntem aproape de ei prin servicii de consiliere psiho – socială, cursuri de educație parentală, grupuri suport și activități de socializare. În cadrul întâlnirilor de acest tip, părinții sprijin și trăiesc sentimentul acceptării.

Din 2012, de când am deschis centrul, am înțeles că dizabilitatea este mai degrabă despre ceea ce pot face copiii, având sprijinul specializat al terapeuților și mediul propice pentru a evolua, și mai puțin despre piedicile din calea dezvoltării lor. Un exercițiu de optimism și determinare pe care-l facem zi de zi și în a cărui finalitate continuăm să credem, încurajați de reușitele copiilor cu care lucrăm. Dacă vrei să ni te alături, dă-ne un semn la adresa iasi@bethany.ro sau 0232 27 85 35.

Descrierea Fundației Serviciilor Sociale Bethany:

Fundația Serviciilor Sociale Bethany susține copiii și tinerii aflați în dificultate prin programe sociale și educaționale. Cu peste 20 de ani de activitate în România, echipa Fundației Bethany dezvoltă programe de terapie pentru copiii cu dizabilități, servicii de consiliere și educație parentală pentru familiile acestora, programe de sprijin pentru educația copiilor din mediul rural și medii defavorizate și programe de voluntariat, ca formă de implicare în comunitate. Află mai multe pe bethany.ro sau facebook.com/FundatiaBethany.

40.245
lei strânşi

73
donatori
în 2021

str. Varianta Uzinei nr.1
Iasi, jud. Iasi
Tel.: 0232 27.85.35
Email: iasi@bethany.ro