Despre campanie:

Asociația Dăruiește Viață construiește PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, menit să crească rata de supraviețuire a bolnavilor în lupta cu cancerul. În România, aceasta este de sub 50%, cea mai scăzută din țările UE.

Este cel mai ambițios proiect de responsabilitate socială al momentului, ce va fi realizat exclusiv din donații și sponsorizări. Au început deja lucrările, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București! Clădirea va avea 8,000 mp, desfășurați pe subsol, parter și trei etaje pentru Oncologie și Radioterapie, care vor fi complet utilate și mobilate, conform celor mai moderne standarde.

Vor fi 52 de paturi în Secția de Oncologie pentru internare continuă, 10 paturi pentru secția de Chirurgie Oncologică, 25 paturi în Departamentul Ambulator, 10 Camere Sterile, 1 compartiment pentru Radioterapie, săli pentru activități educaționale și recreere, bibliotecă și cinema, iar părinții vor avea paturi lângă paturile copiilor, pentru a putea sta cu ei în spital, în condiții civilizate.

În prezent, în secția de Oncologie a Spitalului “Marie Curie”, 31 de copii și 31 de părinți împart două toalete și două dușuri, secția este pe același palier cu o secție de ORL – lucru nepermis conform normelor medicale în vigoare, în secția de chirurgie generală sunt operați și copii cu cancer, iar secția de terapie intensivă deservește și secția de oncologie.

La ora actuală, în România, nu există un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului acestuia: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie și chimioterapie. Vrem să le avem pe toate în același loc, pentru a simplifica actul terapeutic și pentru a asigura tratament multidisciplinar.

Despre organizația Dăruiește Viață:

Suntem Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu și în 2012 am fondat Asociația Dăruiește Viață, cu scopul de a ne continua, într-un mod profesional, misiunea începută în regim de voluntariat, dedicându-ne cu precădere identificării de soluții care să crească șansele la viață ale bolnavilor de cancer din România.

Încă din 2009, alături de noi este Paula Herlo, oferindu-ne sprijin constant în demersurile și campaniile noastre. În prezent, ea este Președintele Onorific al asociației.

În 2013, alături de Ogilvy Romania, am creat Bursa de Fericire – prima platforma online de strângere de fonduri care transparentizează investițiile companiilor sau persoanelor fizice, în proiectele pentru dotarea și modernizarea centrelor oncologice din România. Până în prezent (ianuarie 2018), am strâns un total de 5.200.715 de acțiuni (însemnând peste 10 milioane de euro), care vor da speranță la viață copiilor bolnavi de cancer.

Donează
4€ / lună la 8864
Cod: SPITAL

1.144.161
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună la 8844
Cod: SPITAL

2.590.334
SMS-uri trimise