Fundatia pentru copii Sansa la Viitor a luat nastere in anul 2017, iar pana in prezent a implementat cu succes proiecte ce au avut efecte pozitive asupra copiilor nascuti prematur si a celor cu dizabilitati, urmarindu-si astfel scopul inscris in statut, respectiv asigurarea serviciilor de recuperare medicala pediatrica prin kinetoterapie si terapii complementare.

In timp ce interventia timpurie este un concept care ghideaza filosofia si strategiile serviciilor pediatrice din strainatate, indiferent daca este vorba de protectie sociala, sanatate sau educatie, la noi programele de acest tip sunt in numar redus.

Stiai ca 10% din totalul nasterilor anuale din Romania sunt inainte de termen?… Iar prematuritatea reprezinta o cauza care duce la aparitia dizabilitatilor in randul copiilor?

Aici intervenim noi, prin proiectul “Prematurii de azi, viitorul de maine!” oferind, cu ajutorul dumneavostra, sedinte de terapie neuromotorie copiilor nascuti inainte de termen si a celor indelung spitalizati in sectii de Terapie Intensiva Neonatala si in centre de recuperare specifice.

De ce?

“Salvarea lor inseamna o trauma in alte zone. Unii dintre ei au repercursiuni neurologice si este nevoie de recuperare medicala. Cel mai sanatos este sa inceapa din sectie. Prin acest proiect, avem sansa extraordinara sa avem asistenta recuperatorie in sectie (….) Acesti copii pleaca din spital cu asistenta recuperatorie, mai exact kinetoterapie care este foarte importanta. -Domnul Doctor Catalin Cirstoveanu – T.I.N.N – M.S. Curie”.

Pentru ce?

Beneficiul principal pe termen lung il constituie sustinerea copiilor pentru recuperarea intarzierilor in dezvoltare prin restabilirea aliniamentului corporal, achizitionarea principalelor aptitudini motrice, redobandirea amplitudinii de miscare, a fortei, rezistentei musculare, recuperarea coordonarii, controlului si echilibrului, reeducarea sensibilitatii si corectarea deficitului respirator.

Ne dorim sa venim cu un aport considerabil pentru copii astfel incat acestia sa devina: prescolari, elevi, adolescenti, viitori membrii de baza ai societatii.

Campania continua si poate actiona in favoarea copiilor, au nevoie de noi ACUM si DOAR impreuna ii putem ajuta!

Alege sa crezi in puterea supereroilor!

11.090
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8844

Cod
IUVO