La finalul lunii noiembrie, platforma donație.ro înregistra donația cu numărul 10.000.000. Trecerea acestui prag ne arată cât de mult vor oamenii să sprijine cauzele care întăresc comunitățile noastre și care aduc o nouă șansă celor vulnerabili.

Platforma a apărut ca un răspuns natural la nevoile organizațiilor și ale companiilor de telefonie. Până în anul 2012 procesul era complicat, deși existau suficiente campanii prin SMS, însă doar câteva organizații aveau acces la numere și puteau negocia cu fiecare companie de telefonie în parte.

După primul an de la lansare, în iunie 2013, oamenii au donat 2,5 milioane de lei către 25 de campanii. Anul trecut, peste 28 de milioane de lei au susținut 75 de campanii. Această creștere ne arată cât de mult vor oamenii să se implice în a produce schimbarea pe care ne-o dorim. Donatorii înțeleg care este puterea celor 2 sau 4 euro donați lunar și au încredere în organizațiile care strâng fonduri prin platforma donație.ro. Datorită lor, 315 cauze au primit, până în prezent, peste 22,1 milioane de euro.

“10 milioane de donații înseamnă 10 milioane de gesturi de mărinimie și de solidaritate. Și ne arată că generozitatea ia amploare în România. Totodată, 10 milioane de donații înseamnă tot atătea gesturi de încredere. Încredere în cauze, în organizații și în faptul că ne putem face bine împreună.” – Camelia Mateș, director program Mecanisme Donație.

 

 

Binele capătă forță. Ce înseamnă 10 milioane de fapte bune:

  • Primul spital. Donațiile recurente de 2 și 4 euro ajută Asociația Dăreuiește Viață în construirea primului spital de de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România
  • Peste 110.000 de cărți. OvidiuRo a reușit, cu ajutorul donațiilor, să distribuie cărți ilustrate copiilor beneficiari din programele sale.
  • Locuințe pentru familii vulnerabile. Casa Share primește un sprijin din partea donatorilor prin SMS pentru a construi case persoanelor vulnerabile din nord-estul țării.
  • Refugiu pentru părinți. Cu ajutorul donațiilor, MagiCAMP umple un alt gol în acest circuit al nevoilor din sistemul de sănătate și oferă părinților copiilor bolnavi de cancer un loc unde să doarmă, să se odihnească și să-și recapete energia.
  • Echipament pentru maternități. Salvați Copiii, Asociația Sonia Maria și Asoci- ația de Fibroză Chistică din România luptă pentru ca cei nou-născuți și cei mici să primească aceleași șanse la viață.
  • Terapie pentru copii. Învingem Autismul, Help Autism, Autism Voice și Asoci- ația Autism Europa Bistrița au putut oferi un sprjin sutelor de copii care ajung în centrele lor.
  • O masă caldă. Cu ajutorul donațiilor, organizația World Vision a crescut numărul beneficiarilor din programul “Pâine și mâine”.
  • Reducerea abandonului școlar. Donațiile oferite organizației UNICEF în Romania au ajutat organizația în derularea proiectului „Servicii comunitare pentru copii”
  • Dăruiește afecțiune. Donațiile recurente cele trei sate ale SOS Satele Copiilor România în misiunea lor de a oferi dragoste și protecție copiilor.