YOU este un program complex de suport si orientare personala si profesionala pentru adolescentii si tinerii din Romania, ingrijit de asociatia Varyafin.

In 2019, am lansat prima linie nationala de urgenta dedicata exclusiv tinerilor.

Sute de adolescenti si tineri din tara au apelat deja linia de urgenta 0800 070 YOU / 0800 070 968, pentru a primi suport psihologic gratuit, anonim si la orice ora, de la personal empatic, specializat in cazuri de violenta fizica si emotionala, abuz, bullying, hartuire sexuala, depresie si tulburari emotionale, cat si pentru orientare educationala sau dezvoltare personala.

Cel mai citit articol de pe platforma YOU trateaza subiectul repercursiunilor neglijentei emotionale a parintilor asupra copiilor si tinerilor, reflectand asupra punctelor nevralgice ale unei generatii afectate de depresie si anxietate la cote alarmante.

Depresia este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate mintala din Romania, reprezentand principala cauza de dizabilitate pentru tinerii cu varste cuprinse intre 10 si 19 ani, potrivit unui raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Obiectivul general al campaniei este de crestere a ratei de constientizare a importantei sanatatii mintale si oferirea de suport si sprijin pentru sanatate emotionala la tineri, cat si pentru sprijin in educatie, in relatia cu societatea, familia si scoala, si in studii/cariera.

In noiembrie 2019, am deschis spre testare primul centru de consiliere psihologica si educationala gratuita in regim de urgenta, dedicat exclusiv adolescentilor si tinerilor din Romania. Primul nostru efort in acest sens a fost proiectul pilot a primei linii nationale de urgenta pentru adolescenti in situatii de criza: 0800 070 YOU / 0800 070 968.

Violenta fizica si abuzurile emotionale asupra copiilor si tinerilor adolescenti raman in continuare un punct nevralgic in Romania.

In 2016, numarul de abuzuri de tip hartuire, bullying, violenta in familie si discriminare, a crescut cu peste 45% fata de anul precedent.

Romania nu beneficiaza inca de o legislatie privitoare la violenta in familie, cu atat mai mult asupra celei care se manifesta asupra copiilor.

De accea, in 2019, YOU prin Asociatia Varyafin a lansat prima linie nationala de urgenta dedicata exclusiv adolescentilor

In 2020 sustinem adolescentii din Romania printr-un Call Center gratuit de consiliere psihologica si educationala. Linia verde 0800 070 YOU adica 0800 070 968 este un serviciu apelabil gratuit national si international.

Oferim asistenta profesionala pentru probleme ce includ traumele cauzate de:

-violenta sexuala

-abandon violenta emotionala si neglijenta

-Bullying si alte forme de hartuire

-stalking si cyber stalking

-educatie sexuala

-identitate personala, sexuala si psiho-sociala

-urgente psihologice acute.

Serviciile liniei de urgenta sunt gratuite si disponibile 365 de zile pe an, 24/24.

Orice adolescent sau tanar care are nevoie sa discute despre experientele pe care le intampina, indiferent de severitatea lor, poate apela gratuit si fara sa isi dezvaluie identitatea linia YOU., unde intra in contact direct cu personal pregatit, la orice ora, care sa il asculte cu compasiune si sa ii ofere suport imediat in situatii critice. Durata unui apel nu este limitata ca timp, intrucat ne dorim ca beneficiarii acestui serviciu sa se simta ascultati, intelesi, sprijiniti si indrumati spre solutii care le pot, in primul rand, salva viata.

140
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8836