Într-un an, cinci organizații au reușit să strângă suficiente fonduri pentru ca peste 40 de adulți și copii să aibă acces la servicii medicale vitale, tratamente urgente și consiliere. Un mare sprijin în această luptă contra-cronometru a venit din partea zecilor de mii de donatori, care au ales să-i ajute prin SMS.

În 2019, Asociația M.A.M.E., Misiunea Speranță pentru România, Asociația Salvează o inimă, Fundația Prețuiește Viața și Fundația Ringier au gestionat numere de SMS prin platforma donație.ro ca să strângă fonduri pentru cauze individuale. Fie că vorbim de adulți sau copii, cu boli incurabile sau care aveau nevoie de tratamente costisitoare, SMS-urile au adus noi speranțe pentru vieți mai bune și mai sănătoase. 2019 a fost un an plin pentru Asociația Salvează o Inimă. Plin de campanii umanitare, dar și de reușite care ne-au bucurat sufletul și ne-au dat speranța și încrederea că și în anul care va veni vom schimba în bine viitorul unor copii condamnați de boli grave.”, spune Vlad Plăcintă, fondatorul Salvează o Inimă.

Din 2012, 8 milioane de euro a strâns organizația pentru a ajuta persoanele care au nevoie de tratament, o consultație specială sau o operație pe care spitalele din țară nu o pot face deloc sau nu o pot face la timp. Povestea organizației a început de la Vlad Plăcintă, un tânăr dintr-un sat botoșă nean care, în 2012, a lansat o platformă de donat online. Șapte ani mai târziu, în 2019, 48 de copii cu malformații grave au avut o campanie de strângere de fonduri, iar 14 din ele au primit sprijinul prin SMS. În total, 104.557 SMS-uri au fost trimise de donatori.

Organizațiile vin în ajutorul copiilor

Pentru Asociația M.A.M.E.( Maternitate, Advocacy, Medicină, Educație) campaniile de donații prin SMS organizate au ajutat persoanele care au avut nevoie de intervenții medicale și tratamente. 6.513 de donații prin SMS s-au transformat într-un sprijin care a schimbat în bine viețile oamenilor. Din 2012, Fundația Ringier ajută familiile copiilor cu boli grave, de la strângerea sumelor de bani necesare operațiilor, până la cheltuielile cu transportul sau cazarea în străinătate.

De la lansarea programului „Ajută Copiii”, peste 250 de copii au fost susținuți, iar în 2019 o mare mână de ajutor a venit din partea donatorilor care au trimis, în total, 88.046 de SMS-uri. Fondurile au fost folosite pentru a sprijini 18 familii cu copii bolnavi, care erau deja internați sau urmau să plece la operații în străinătate.

„Din campania de anul trecut am învățat că, implicându-ne în mai multe acțiuni, ca partener, pentru același caz, putem să aducem mai mulți donatori. Importanța părinților care se implică alături de noi, căutând soluții și colaborând cu fundația în mod activ, a făcut mai ușoară lupta pentru strângerea fondurilor. De asemenea, companiile au sprijinit mai mult fundația, oferind suport financiar pentru anumite cazuri, semn că toate campaniile noastre din ultimii ani le-au câștigat încrederea”, spune Anca Nicolae, de la Fundația Ringier.

Cu aceeași determinare și forță luptă și Misiunea Speranță pentru România, care, în 2019, a strâns 65.886 de donații prin SMS. Fondurile strânse au fost folosite pentru a ajuta nouă cazuri. „În anul 2019 am învățat că oamenii, pentru a face un bine, trebuie să fie informați de nevoile semenului lor și că nu trebuie să mergi până la marginile lumii pentru a găsi un om aflat în nevoie. El poate fi chiar lângă tine. Îl poți observa doar dacă ești sensibil la nevoile celor din jurul tău”, spune organizația.

Listă organizații:

Asociația M.A.M.EAsociația Salvează o Inimă
Fundația RingierAsociația Speranță pentru România
Fundația Prețuiește Viața 

 

Află poveștile organizațiilor și impactul donațiilor prin SMS și debit direct în raportul nostru anual pe 2019.