51,5 % dintre elevii din România învață la sat, iar jumătate dintre aceștia nu-și permit să își continue studiile după finalizarea gimnaziului, din cauza situației financiare a familiei. În condițiile în care România este țara cu cei mai mulți adolescenți în risc de sărăcie din UE, iar costurile de întreținere a copiilor la liceu sunt foarte greu de acoperit de către părinți, ceea ce îi determină pe copii să renunțe.

Cu toate acestea, elevii de liceu din zonele vulnerabile au visuri la fel precum cei de la oraș, iar visurile și aspirațiile lor merită să fie susținute și să li se ofere șanse egale de succes. Mai mult de jumătate din elevii din mediul rural sunt obligați să abandoneze școala din cauza dificultăților financiare. Acești tineri au dorința și determinarea de a învăța, însă resursele limitate ale familiilor lor îi împiedică să își continue educația. Abandonul școlar nu este doar o pierdere pentru acei elevi individuali, ci și pentru societate în ansamblu, deoarece conduce la excluziune socială, sărăcie, probleme de sănătate și șomaj.

Este esențial să găsim modalități de a-i sprijini pe acești tineri și de a le oferi acces la educație, astfel încât să poată depăși barierele financiare și să își atingă potențialul maxim. O investiție în educația acestor copii nu este doar o investiție în viitorul lor individual, ci și în dezvoltarea durabilă a întregii societăți. Anul acesta ne propunem să ajungem la și mai mulți elevi, să-i însoțim în drumul lor la liceu și să-i susținem necondiționat să-și urmeze visele.

De 14 ani, scriem împreună poveștile de succes ale acelor copii cărora le-a fost dată șansa să vadă viața cu alți ochi. Prin programul “Vreau în clasa a 9-a” oferim adolescenților un pachet de educație completă: atât formală, cât și pentru dezvoltare personală și profesională. ,,Vreau în clasa a 9-a” complează educația din școală și-i pregătește pe liceeni pentru viață. Astfel, reușim să îi ajutăm pe tinerii din mediul rural să meargă la liceu și să își urmeze visele.

Anul acesta ne propunem să ajungem la peste 1500 de copii din mediul rural! Cu ajutorul TAU putem schimba destinul unui copil din mediul rural!

Ajută-l să meargă la liceu și susține-l să-și îndeplinească visele!

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de educaţie, intervenţie umanitară, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra serviciilor dedicate copiilor, familiilor şi comunităţilor, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. Suntem de peste 30 de ani prezenți în România și sprijinim anual sute de mii de copii și adulți din cele mai vulnerabile comunități. Puteți regăsi mai multe informații pe www.worldvision.ro

 

13.092
SMS-uri trimise

Donează
2€ /luna

Trimite un SMS la
8845

Cod
LICEU