Școala Încrederii este cel mai mare program de transformare a modului în care se face educație în unitățile de învățământ de stat din România. 

Programul a fost creat de Ruxandra Mercea, mamă a patru copii, profesor și director al Transylvania College – școală Cambridge acreditată internațional, care are drept piloni: progresul academic, leadershipul, wellbeingul și conștientizarea globală, și în care s-a testat și validat acest model timp de 30 de ani. Acesta este implementat de ONG-ul cu același nume, GRATUIT, iar metoda de susținere financiară este fundraisingul, fie prin donații de la persoane fizice, fie de la persoane juridice, fie fără niciun cost, prin redirecționarea impozitului pe venit/ profit. 

Inițiat în 2020, este deja implementat în peste 200 de grădinițe și școli de stat, din 37 de județe, fără niciun cost din partea lor. Timp de 5 ani, directorii, profesorii, elevii și părinții sunt ajutați să progreseze, să-și dezvolte sănătatea emoțională și relațională, să creeze un mediu sigur de învățare și creștere pentru elevi, pentru ca aceștia să-și atingă potențialul maxim. 

Echipa de experți în educație și traineri desfășoară programe de formare și sesiuni de coaching și facilitare pentru toate părțile implicate în procesul educațional, care apoi, cu sprijinul nostru, implementează practicile/ acțiunile în cadrul școlii, creând astfel o schimbare sistemică și sustenabilă. La finalul celor 5 ani se schimbă modul de predare în clasă, crește calitatea relațiilor, scade bullyingul, iar școala nu mai este una a fricii și rușinii, ci este o Școală a Încrederii. 

Copiii din sistemul școlar românesc nu sunt văzuți pentru cine sunt ei cu adevărat și nu sunt în siguranță în școli. 1 din 2 elevi este bullied (agresat/ hărțuit), 4 din 5 sunt martori (ai unui act de bullying) și 10.000 de acte de violență au fost semnalate de inspectoratele școlare județene în ultimul an școlar. Alătură-te Revoluției în Educație, donează 2 euro lunar pe scoalaincrederii.ro sau prin SMS la 8845 cu textul INCREDERE și împreună spunem stop violenței din școli. Pentru că fiecare copil, din fiecare școală, contează. Și fiecare donație contează.

Mai multe și bune aici: https://scoalaincrederii.ro

3.177
SMS-uri trimise

Donează
2€ /luna

Trimite un SMS la
8845

Cod
INCREDERE