Imaginează-ți cum ar fi viața dacă n-ai ști să scrii și să citești. Dacă ai intra într-un magazin și n-ai ști ce cumperi, dacă ai merge la medic și n-ai înțelege nicio rețetă, dacă te-ai duce la vot și n-ai înțelege numele de pe hârtie, dacă te-ai duce la bancă și contractul pe care îl semnezi ar fi o foaie cu forme ciudate, din care nu pricepi mare lucru. Așa arată viitorul vulnerabil al copiilor care termină școala primară, fără să știe să scrie și să citească. Și nu sunt puțini.

6 din 10 copii din satele din România au dificultăți de scris-citit, datorate sărăciei. Pandemia de COVID-19 și lecțiile în online nu au făcut decât să acutizeze decalajele educaționale față de copiii care au acasă cărți, tablete, internet și o familie care îi poate ajuta să învețe.

În anul școlar trecut, Teach for Romania si Fundația Noi Orizonturi au oferit sprijin personalizat la peste 2000 de elevi de la sat, care au participat la laboratoare de literație și școli de vară, pentru a ajunge să citească și să scrie la nivelul vârstei lor. Hai să continuăm misiunea și anul acesta.

Ajută un copil să aibă parte de carte! Sprijină și tu programul #ȘcoliCuSclipici. Trimite „CITESC” prin SMS la 8845 și donează 2 EUR lunar. Împreună le putem oferi tuturor copiilor din România șansa să citească și să scrie.

Află mai multe pe scolicusclipici.ro

3.840
SMS-uri trimise

Donează
2€ /luna

Trimite un SMS la
8845

Cod
CITESC