În total

s-au trimis 17.012SMS-uriSuma strânsă

34.024 euro

 

 

Fundaţia Cristian Şerban: Pune preţ pe viaţă

“Edi este un tânăr care a suferit amputaţii succesive ale membrelor inferioare şi de fiecare dată, din lipsa tratamentului, am fost la un pas să-l pierdem. Dacă acest tânăr s-ar fi născut în orice altă ţară din Uniunea Europeană, ar fi avut şansa de a duce o viaţă normală. A avut ghinionul să se nască într-o tara în care boala lui este ignorată.” – medic specialist, Centrul de la Buziaş

 

Povestea campaniei: Hemofilia, deficienţa de coagulare a sângelui, e singura boală cronică ameninţătoare de viaţă al cărei tratament nu este asigura în România. În orice ţară civilizată, hemofilicii duc o viaţă normală: fac sport, merg la şcoală, se căsătoresc, au copii. În România, pentru că nu au acces la tratament în copilărie, capată un grad mare de handicap, suferinţă şi dependenţă. Singurul loc din ţară unde hemofilicii au primit o şansă a fost Centrul de la Buzias, care însă a ars în mai 2012. Campania a fost susţinută de câteva vedete şi de AcasăTV, care s-au implicat pro-bono şi care au reuşit să atragă atenţia opiniei publice şi a guvernantilor asupra soartei acestor bolnavi.

 

Rezultate: Cu suma strânsă din campanie şi cu sprijin de la autorităţi şi de la fundaţii străine, Centrul de la Buzia a fost complet renovat şi funcţionează la întreaga capacitate. Pe partea de advocacy s-au obţinut promisiuni ferme că tratamentul pentru hemolifie va fi decontat, dar campania continuă până la obţinerea unei modificări legislative privind decontarea şi alocarea nediscriminatorie a acestui tratament.

Partner logo