Prin accesarea acestui site esti deacord cu faptul ca folosim cookies

Fundația Noi Orizonturi

Descrierea organizației:

Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) și-a început activitatea acum 13 ani iar de atunci, programele FNO au crescut de la câteva acțiuni ale tinerilor din Lupeni, la o rețea națională de Cluburi IMPACT și la mii de copii și tineri care parcurg anual curriculumurile de educație-nonformală. Activitatea Fundației a fost recunoscută la nivel public de o serie de instituții și personalități din sfera educațională, corporatistă sau diplomatică. Începând cu anul 2012, unul dintre programele Fundației – IMPACT a început să fie extins la nivel internațional, în SUA, Republica Dominicană, Honduras, Republica Moldova, Armenia.

Descrierea proiectului:

Programul IMPACT se adreseaza copiilor si tinerilor din scoli gimnaziale si licee pentru a le dezvolta abilitati de viata care completeaza cunostintele dobandite in sistemul educational formal. Pe parcursul a trei ani sunt abordate teme din urmatoarele domenii: cetatenie activa, angajabilitate, antreprenoriat social, educatie financiara si leadership. Activitatile de invatare sunt oferte intr-un cadru non-formal, in afara orelor de clasa, in asa numitele Cluburi IMPACT si presupun jocuri, povesti si aplicare practica. De cel putin doua ori intr-un an scolar, tinerii sunt coordonati de o echipa de lideri/profesori voluntari in a derula un proiect de serviciu in folosul comunitatii prin care identifica nevoi din comunitate, gasesc solutii si implementeaza proiecte în folosul comunității.

In prezent, cluburile IMPACT isi derulează activitatea in peste 100 de scoli din 12 judete. Anual sunt implementate de catre membrii cluburilor IMPACT peste 250 de proiecte in folosul comunitatii din domeniile social, educational, ecologie, sanatate. La randul lor aceste proiecte aduc beneficii directe la peste 35.000 de persoane, marea majoritate apartinand unor categorii defavorizate.

Partner logo