În total

s-au trimis 9.064 SMS-uriSuma strânsă

18.128 euro

 

 

Crucea Roșie: Centre de prim-ajutor în zone izolate

Am un băiețel și de fiecare dată când ploua foarte tare sau când ninsoarea făcea imposibilă intrarea în sat, trăiam cu spaima că, în caz de urgență, ajutorul ar fi ajuns peste câteva zile. Înființarea unui punct de prim ajutor și instruirea unei persoane care să știe ce să facă în caz de urgență este pentru satul nostru șansa de a rămîne în viață până la sosirea amulanței. Sunt mândră că acest rol a revenit familiei mele. 

 

Povestea campaniei: Lipsa spitalelor, suprasolicitarea echipajelor de la ambulanţă, deficitul de autosanitare şi accesul dificil în zone izolate pot genera oricând drame, decese care ar putea fi evitate dacă s-ar interveni în timp util. Pentru a strânge fonduri şi pentru a informa despre această problemă, campania a promovat poveştile comunităţilor în emisiuni şi jurnale de ştiri TV şi a difuzat sporturi radio şi bannere online.

 

Rezultate: 123 de persoane din 41 de comunităţi izolate au fost instruite în acordarea primului ajutor de bază şi au fost dotate cu truse de prim ajutor cu tensiometre, glucometre, consumabile pentru truse şi EKG cu servicii de telemedicină.

Partner logo