Prin accesarea acestui site esti deacord cu faptul ca folosim cookies

Donații prin SMS pentru cazuri individuale

Platforma DONATIE.RO pune la dispoziție numere de SMS fără taxe,  pentru cazurile individuale de copii și de adulți cu boli grave, care au nevoie de tratamente medicale sau intervenții chirurgicale în străinătate.

Campaniile de donații prin SMS pentru cazuri individuale pot fi desfașurate prin partenerii noștri, după cum urmează:

  • PENTRU COPII- Fundația Ringier (www.ringierfoundation.ro) , prin programul Ajută copiii!, desfășoară campanii de donații prin SMS, la care poate contribui și cu promovare media în publicațiile trustului de presa Ringier;
  • PENTRU COPII – Fundatia Mereu Aproape – pentru mai multe detalii accesati http://fundatiamereuaproape.ro/
  • PENTRU COPII - Asociatia Salveaza o inima  pentru mai multe detalii accesati: https://salveazaoinima.ro/
  • PENTRU COPII - Asociatia Speranta pentru Romania  pentru mai multe detalii accesati: https://www.sperantapentruromania.ro/
  • PENTRU COPII - Fundatia Pretuieste Viata  pentru mai multe detalii accesati: https://www.pretuiesteviata.org/
  • PENTRU ADULȚI- Asociatia M.A.M.E. (http://asociatiamame.com/activitate/donatii-sms ), care,  în ordinea cererilor primite, va încerca să asigure accesul cât mai multor cazuri la această metodă de a atrage fonduri pentru a salva viețile adulților care au nevoie de intervenții pe care nu și le pot permite altfel.

 

Pentru a accesa numere de SMS pentru donații, e nevoie ca persoana bolnava sau reprezentantii persoanei bolnave să contacteze organizațiile partenere și să le transmită:

  • Prezentarea cazului (incluzând acte medicale doveditoare);
  • Plan media de promovare a numărului de donație prin care se vor atrage donațiile. Planul media trebuie să conțină prezența în emisiuni TV și radio și/sau difuzarea de spoturi TV și radio care să prezinte cazul și numărul de SMS de donație.

 

Orange România, Telekom Romania Mobile și Vodafone România, Asociația pentru Relații Comunitare, Syscom Digital, Asociatia M.A.M.E. și Fundația Ringier acordă acest serviciu gratuit pentru colectarea donațiilor menite să salveze viețile oamenilor grav bolnavi.

Înainte să contactați una dintre organizaţiile partenere, Asociația M.A.M.E. sau Fundația Ringier, vă rugăm să citiți cele mai frecvente întrebări și răspunsuri, din secțiunea de mai jos.

1. Cum obțin număr de SMS de donație pentru un caz individual?

În funcție de vârsta persoanei pentru care cereți numărul de SMS de donație, contactați Asociația M.A.M.E. sau Fundația Ringier, care vă vor explica de ce  documente aveți nevoie. Obligatorii sunt acte care să arate: diagnosticul medical, nevoia de a efectua tratamentul sau intervenţia chirurgicală de care aveţi nevoie la o clinică/spital în străinătate, planul media pentru campania de care urmează să beneficiați (unde v-au fost promise apariții, ce anume va apărea, de câte ori și în ce interval de timp). Când dosarul este complet, veți semna un contract cu organizația-gazdă și, în funcție de lista de așteptare, vă va fi comunicată o perioadă în care veți avea alocat numărul de SMS.

2. În cât timp, de la cerere, primesc numărul de SMS?

Toți partenerii din platforma DONATIE.RO fac eforturi să primiți numărul de SMS cât mai repede. În primul rând, trebuie să vă asigurați că dosarul dumneavoastră este complet și că aveți o campanie media cât mai bogată. Din momentul în care dosarul e complet, poate dura minim o săptămână până când numărul este funcțional. Perioada maximă până la deschidere este în funcție de numărul de cazuri care așteaptă numărul de SMS. Până acum, perioada maximă de așteptare pentru număr a fost de trei luni, însă o asemenea situație este foarte rară.

3. Cât timp pot beneficia de număr?

Pentru ca și alte persoane aflate în situația dumneavoastră să poată beneficia de numărul de SMS de donații, perioada campaniei este de maxim o lună. Din același motiv, dacă ați ajuns mai devreme la suma menţionată în campanie, numărul de SMS se va închide pentru dvs. acesta fiind alocat altei persoane care are nevoie.

4. Cum pot afla câte donaţii s-au efectuat la numărul de SMS alocat?

Puteți afla în timp real câte donații s-au strâns pe http://donatie.ro/index.php/doneaza-prin-sms/alege-organizatia/campanii-deschise

5. În cât timp de la campanie primesc banii strânși?

Banii vor ajunge la dumneavoastră în aproximativ 3 luni de la încheierea campaniei de SMS.

6. Cum primesc banii aferenţi campaniei de SMS?

Banii vor fi transferaţi în contul bancar al persoanei bolnave în baza unui contract de donaţie semnat între organizaţia care a alocat numărul de SMS şi pacient sau reprezentantul acestuia, numai după ce se face dovada necesarului de bani cu acte justificative (ex: facturi sau bonuri de plată către clinică/spital, transport, cazare, etc.)

7. Pentru ce pot folosi banii adunați din donații?

Puteți folosi banii adunați în campanie numai în scopul declarat, și anume pentru cheltuieli medicale cu tratarea persoanei pentru se derulează campania.

8. Ce se întâmplă dacă folosesc doar o parte din banii adunați sau nu îi folosesc deloc?

În cazul în care din diverse motive (s-a găsit un tratament care costă mai puțin decât suma menţionată în campanie, intervenţia chirurgicală sau tratamentul necesar au fost realizate în România, s-au strâns mai multi bani decât a fost menţionat initial în campanie, s-au găsit fondurile necesare prin alte mijloace, pacientul s-a vindecat, etc.), suma nefolosită va fi alocată de organizația-gazdă către un caz similar care are nevoie de bani pentru plata unor tratamente medicale sau intervenţii chirurgicale ce nu pot fi efectuate în România.

Partner logo