Despre proiect:

Proiectul pentru care se vor strânge fondurile este Centrul Rezidenţial pentru fete minore victime ale abuzului sever Casa Debora, înfiinţat de MLI în 2002.

Casa Debora este un serviciu social pentru protecţia copilului acreditat de Ministerul Muncii şi licenţiat de către Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului că serviciu rezidetial specializat pentru reabilitarea copiilor abuzaţi.

În ciuda acestui fapt, Casa Debora rămâne un centru singular care oferă casă, masă, educaţie, asistenţă medicală şi asistenţă socială, terapie post-trauma, pentru fete minore victime ale abuzului grav, având un număr de 30 de beneficiari/an, cu vârstă cuprinsă între 7-18 ani. Fetele încredinţate prin sentinţa judecătorească Casei Debora provin din judeţul Timiş (restricţie impusă de ligislatia în vigoare).

Echipa încearcă să ofere atât servicii de asistență, incluziune socială a copiilor supraviețuitori ai abuzului sever, cât și proiecte și programe de prevenție, astfel încât să redea copilăria celor cărora le-a fost furată.

Despre Missio Link Internațional:

Prin programele şi proiectele adresate persoanelor în situaţii de risc, MLI este hotărâtă să inrerupa ciclul sărăciei, al abuzului şi exploatării, al analfabetismului, pentru a avea în România o societate în care toţi au şanse egale, indiferent de circumstanţele în care s-au născut, de rasă, religie sau etnie.

7.260
lei strânşi

14
donatori
în 2021

Str. Ion Barac, Nr. 22
300151, Timișoara
Tel.: +40 256 218 875