Despre proiectul “Schimbă vieți”

Prin acest proiect ne adresăm în mod direct celor câteva sute de copii institutionalizați din județul Cluj. Obiectivul nostru principal este de a încerca să schimbăm viețile acestor copii în bine și zntr-un mod real.

“Schimbă vieți” este unul din proiectele care credem că are potențialul de a avea un impact real în viețile copiilor instituționalizați (cu părinți decedați sau abandonați de către aceștia în centre de plasament). Proiectul nu depinde de sume mari de bani: afecțiunea, disponibilitatea și îndepărtarea prejudecaților voastre poate schimba viața acestora.

Pentru un weekend, o vacanță sau o după-amiază – poți aduce la tine acasă sau, pur și simplu, poți face o plimbare prin parc cu unul din ei.

Despre Alfa Grup:

Din 2013, un grup de clujeni luptă pentru copiii abandonați, cu probleme medicale sau din medii vulnerabile și le oferă sprijinul de care au nevoie pentru a duce o viață decentă.

Prin programe ca „Nu ești Singur” și „Schimbă Vieți”, asociația a oferit un sprijin constant copiilor de la secția de distrofici a unui spital de pediatrie din Cluj-Napoca și celor instituționalizați. Împreună cu voluntarii, asociația nu doar le oferă haine sau medicamente, ci petrece timpul împreună cu ei și le oferă cât mai multă afecțiune.

Suntem o mână de oameni clujeni cu dorința sinceră de a ne ajuta semenii. Noi, cei implicați ne dorim, ca prin acțiunile noastre, să punem în practică principiile creștine în care credem. Astfel, am început, cu câțiva ani în urmă, cu acțiuni de ajutorare, în special adresate familiilor sărace și copiilor romi de la sate.

De un termen relativ scurt, pe inima noastră s-au lipit și copilasii pentru care nu luptă nimeni: cei abuzați, cei abandonați sau fără aparținători aflați în spitalele de copii și maternitățile din Cluj precum și cei institutionalizați în orfelinate.”

58.120
lei strânşi

168
donatori
în 2021

Str. Traian nr. 47
Cluj Napoca, Romania