Despre campanie:

Fiecare copil merită o poveste este un program pilot de stimulare a lecturii în grădinițe și acasă și de dezvoltare a vocabularului ce se adresează cu precădere copiilor din zone rurale și profesorilor lor, la nivel național. Până la finalul anului 2019, ne propunem ca programul să fie implementat în toate județele țării, iar minim 80.000 de cărți ilustrate să ajungă acasă la copii.

Începând cu septembrie 2018, Fiecare copil merită o poveste aduce un set de intervenții ce se adresează zonelor defavorizate din fiecare județ: traininguri pentru profesorii de învățământ preșcolar, Prima Carte pentru copii, materiale educaționale de calitate pentru profesori și centre de bibliotecă pentru cele mai defavorizate grădinițe rurale – astfel încât copiii aflați în situație de risc să aibă șansa unui start corect la școală.

În 2019, continuăm să lucrăm îndeaproape cu autoritățile publice și cu profesorii din întreaga țară astfel încât, împreună, să creștem calitatea educației în și mai multe grădinițe, la nivel național. Iar pentru a reuși, fiecare ajutor contează!

Despre organizația OvidiuRo:

Misiunea Asociației OvidiuRo este ca fiecare copil sărac să beneficieze de educație timpurie de calitate și să devină, astfel, un membru activ al societății românești. 

Eficacitatea programului-pilot Fiecare Copil în Grădiniță a determinat Parlamentul României să transforme mecanismul central al acestuia în program național, în vigoare începând cu februarie 2016. 

În prezent, ca Agenție pentru Educație Timpurie, OvidiuRo mobilizează resurse publice și private pentru a furniza materiale educaționale de calitate, pentru a forma cadrele didactice în scopul optimizării acestor resurse, precum și pentru crearea unor Centre de Educație Timpurie de Calitate în comunitățile defavorizate, cu scopul de a le oferi copiilor săraci acces la un vocabular divers și la lumea fascinantă a cărților.

122.991
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8844

Cod
CARTE