Despre proiectul „Clubul cu Lipici – dreptul la educație pentru toti copiii!”

Mădălina este o fetiță de clasa a III-a, care provine dintr-o familie numeroasă cu mulți frați și multe probleme cauzate de sărăcie. Cea mai mare bucurie a ei este să vină zilnic la centrul educațional deschis de FSC în satul ei, unde participă la activități și își efectuează temele.

La Clubul cu Lipici, ea a descoperit pasiunea pentru matematică și spune mereu cât de mult îi place să lucreze la acest obiect. Cu ajutorul educatorilor de aici, ea reusește să aibă rezultate bune la școală și își petrece timpul liber în condiții sigure și decente, bucurându-se de copilărie, așa cum orice copil ar trebui să o facă!

Pentru copiii din estul judetului Bacău viața înseamnă muncă grea la câmp și în gospodărie alături de părinții lor. Sunt copii normali, însă au neșansa de a se fi născut într-un sat uitat de lume. Mulți abandonează școala după clasa a VIII-a și ajung să îngroașe rândurile cazurilor sociale din zonele rurale.

Pentru ei, FSC a deschis 8 centre educaționale numite „Clubul cu Lipici”, care urmăresc sporirea accesului copiilor de la sate la educație, oferind activități și materiale educaționale de bună calitate.

Scopul Cluburilor este de a îmbunătăți calitatea învățământului din comunitățile rurale sărace și de a sprijini eforturile profesorilor din zonă.

Pentru 600 de copii din 8 comune băcăune, aceste centre sunt singurele oportunități de petrecere a timpului liber și desfășurare de activități extrașcolare. Aici se bucură de copilărie și învață lucruri noi, își îmbunătățesc educația într-un mod atractiv și plăcut. Aici își fac temele, participă la cluburi tematice, activități recreative, activități de dezvoltare personală.

Aici se simt cu adevărat copii și uită de greutăți! Aici își împlinesc visurile și își construiesc un viitor demn, bazat pe muncă și valori sănătoase

Despre Fundația de Sprijin Comunitar:

Fundația de Sprijin Comunitar este o organizație neguvernamentală de utilitate publică, apolitică și nonprofit, fără caracter religios înființată în iunie 1997. Prin programele noastre contribuim la îmbunătățirea vieții semenilor noștri aflați în situații de marginalizare și risc social din județul Bacău.

Programel organizației se desfășoară în domenii ca social, medical și educațional, iar printre beneficiarii programelor noastre se numără bătrânii, bolnavii în faze terminale, familiile vulnerabile, membri ai comunităților rurale , cât și copiii și tinerii. În total, peste 6000 de persoane sunt sprijinite prin activitățile noastre.

Cu un număr de 100 de angajați, aproximativ 200 de voluntari, 8 centre educaționale pentru copii, un centru de zi pentru vârstnici și12 echipe de îngrijire la domiciliu, FSC se bucură de recunoaștere națională și internațională având parteneri instituționali din Marea Britanie, Elveția, Germania și Norvegia.

Proiectele FSC au strâns 25 de premii pe plan național și internațional și recunoaștere în cadrul principalelor Gale și evenimente naționale ce promovează responsabilitatea socială și excelența în sectorul nonguvernamental.

 

4.885
lei strânşi

19
donatori
în 2021

Str. Marasti, nr 32
Bacau