Despre proiect:

În România ultimilor ani, numărul copiilor afectaţi de tulburări din spectrul autist a fost estimat la aproximativ 30.000 însă un studiu global arată o incidenţa alarmantă de 1 din 68 de copii care ar suferi de această tulburare. Această stare de fapt cere o atenţie deosebită atât din partea autorităţilor abilitate cât şi din partea mediului ONG, în a identifica soluţii viabile pentru recuperarea şi integrarea în societate a acestor copii.

Din nefericire, situaţia copilului cu autism la nivelul legislaţiei în vigoare în ţara noastră, în momentul de faţă, este una incertă. Serviciile sociale nu ating standardele necesare recuperării tuturor copiilor diagnosticaţi din cauza personalului limitat şi a slabei pregătiri a specialiştilor din sistemul public.

Nici sistemul de învăţământ nu pare pregătit pentru integrarea copiilor cu autism în învăţământul de masă, numărul ridicat al copiilor care formează o clasă precum şi lipsa de informare care generează discriminare, reprezentând premisele unui eşec al incluziunii.

Acesta este pasul pe care Asociaţia Help Autism îşi propune să îl facă alături de cat mai mulți copii cu autism în cadrul proiectului “Am autism! Ajută-mă să-nvăţ!”. Prin includerea într-un program educaţional, copiii vor fi ajutaţi să facă pasul de la terapia 1 la 1 către integrarea în grădiniţe şi şcoli de masă. Se va pune accent pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare, socializare şi relaţionare, câştigarea independenţei, insuflarea unui comportament adecvat social precum şi pe dezvoltarea unui limbaj corect, necesar comunicării verbale.

Despre Asociația Help Autism:

Asociația Help Autism sprijină recuperarea cât mai multor copii cu autism și, totodată, contribuie la construcția unei societăți pregătite să îi accepte și să îi integreze. Povestea organizației a început în 2010, în urma experienței personale a fondatorilor care au luptat pentru a-și ajuta copilul diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Au decis să își pună experiența în folosul celorlalți părinți care au trecut sau vor trece prin aceleași situații, iar în cei 8 ani, li s-au alăturat alte 500 de familii, fiecare cu propria poveste și propriul drum în recuperarea copilului.

728.331
lei strânşi

3.361
donatori
în 2021

Intrarea Graurului, nr 9
Bucureşti