Despre proiect:

În România, discuțiile despre consumul și dependența de droguri se poartă, în cel mai fericit caz, la un nivel superficial. Autoritățile nu au un plan coerent, școlile nu au oamenii care să le vorbească elevilor despre acest fenomen, iar în tot acest timp, consumul în rândul tinerilor este din ce în ce mai mare.

Beneficiarii proiectului sunt elevii cu vârste între 13-18 ani, care vor participa la programe de prevenire universală antidrog în mediu școlar, cât și la activități extrașcolare sau sesiuni de mentorat.

De asemenea, prin acest proiect, organizația organizează sesiuni de instruire cu părinții și profesorii, dar și terapii sau ședințe de consiliere cu familiile afectate.

În perioada iunie 2016-decembrie 2017, aproape 5.000 de elevi au participat la campanii de prevenire, alți 487 au participat la activități extrașcolare de prevenire, iar 719 părinți, profesori și specialiști au mers la cursuri de instruire.

Despre Asociația Preventis:

Din 2005, Preventis luptă pentru reducerea consumului de droguri din rândul tinerilor și consilierea copiilor dependenți și a familiilor acestora. Crezul lor, „să vedem copii și tineri liberi de orice dependență”, s-a tradus, de-a lungul anilor, în mii de ore de campanii de prevenire și încă pe atâtea de consiliere, instruire și terapie cu familiile, dar și cu cei dependenți deja.

Asociația este acreditată ca furnizor de servicii sociale și își desfășoară activitatea sub forma unui Centru de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog. Misiunea Asociaţiei Preventis este educarea, motivarea şi echiparea copiilor şi tinerilor pentru a lua decizii bune care să contribuie la sănătatea lor fizică, intelectuală, emoţională şi spirituală pentru a se dezvolta la potenţialul maxim cu care au fost înzestraţi.

 

248.630
lei strânşi

1.248
donatori
în 2021

Str. Rene Descartes nr. 6
Cluj – Napoca
Tel.: 0364 805114
E-mail: office@preventis.ro