Uniunea Cercetaşilor Maghiari
„Cercetășia? O experiență unică, de care nicăieri altundeva nu poți avea parte. Inițial observi doar că numărul prietenilor crește opțional. Apoi că distanțele dispar, verile tale se umplu de viață, veselie și conținut. Te distrezi de minune, pe oriunde ai ajunge cunoști pe cineva. Și la un moment dat îți dai seama, că între timp ai învățat o grămadă de lucruri noi, sistemul tău de valori s-a schimbat radical și ești alt om: un om mai bun, mai atent, mai responsabil. Și toate acestea se întâmplă fără să-ți dai seama… jucându-te…” (Antonia, 15)
Despre proiect:
Taberele de formare de lideri au scopul de a dezvolta pe plan fizic, psihic și spiritual persoana care trece prin procesul de formare și au un rol cheie de a asigura viitorul mișcării cercetășești. Oferă tinerilor posibilitatea redescoperirii și dezvoltării resurselor lor, și creşterea încrederii în sine prin participarea cu succes la activităţi specifice metodei scout.
Sesiunile de formare ajută la dezvoltarea unor abilităţi, datorită cărora acești tineri vor deveni cetățeni informaţi, loiali, responsabili și sănătoși, pentru ei fiind important, ca prin educare şi autoeducare permanentă să se dezvolte. Pachetul de cunoştinţe și abilități acumulat în aceste tabere de formare le vor fi folositoare nu doar în activităţile specifice cercetăşiei, ci şi în viaţa de zi cu zi.
Despre Uniunea Cercetașilor Maghiari din România:
Cercetășia este cea mai mare mișcare de copii și tineret la nivel mondial. În peste 200 de țări ale lumii peste 38 de milioane de cercetași muncesc pentru atingerea celuiaș scop: ca societatea să fie compusă din cetățeni deștepți, loiali, responsabili și sănătoși, pentru care este importnat, ca prin educarea lor permanentă să se dezvolte în direcția lui Dumnezeu. În acest scop noi oferim un model de viață și îi educăm pe cei tineri cu ajutorul voluntarilor noștri.
Prezenți în Transilvania de mai bine de 100 de ani, cercetașii maghiari din zilele noastre duc mai departe misiunea celei mai mari mișcări de copii și tineret, iar în fiecare an organizează o tabără de formare pentru cei din România.
Uniunea Cercetașilor Maghiari din România a împlinit, în 2018, 28 de ani de existență, însă istoria ei a început odată cu primul grup de cer- cetași din Transilvania, lansat în 1911 la Odorheiu Secuiesc. În prezent, sunt 138 de grupuri de cercetași, care adună laolaltă peste 2.200 de oameni.