Despre campanie:

Știați că:

În România, 1 din 2 vârstnici sunt afectați de singurătate, sentiment ce conduce la efecte dezastruoase asupra sănătății fizice, psihice și a calității vieții acestora. Mai mult, fenomenul îmbătrânirii atrage marginalizarea şi excluderea socială a vârstnicilor.

 În prezent, 1 din 6 persoane are peste 65 de ani, reprezentând 17% din populația României și se estimează că în anul 2050 persoanele cu vârste de peste 65 de ani vor reprezenta peste 30% din totalul populaţiei.

În acest context,Fundaţia Regală Margareta a României împreună cu Asociația Niciodată Singur – prietenii vârstnicilor lansează campania ”Fericiți la adânci bătrâneți”. Ne propunem sa oferim soluții concrete, urgent necesare pentru bătrânii noștri.

Donează lunar 2 EURO prin SMS la 8844 cu textul SINGUR și fii alături de ei. Suma va fi folosită cu responsabilitate, așa cum ai face și tu pentru bunicii tăi. Împreună răspundem cu suflet bătrânilor din România!

Anual, mii de vârstnici din toată țara caută o soluție la problemele lor și apelează la ajutorul nostru. Afectați de singurătate, sărăcie sau boală, ei au nevoie de comunicare, alinare, sprijin sau sfaturi utile, care le pot face o bătrânețe mai frumoasă.

DONAȚIA TA ÎNSEAMNĂ CĂ:

Răspundem cu suflet apelurilor zilnice pentru a-i informa cu privire la drepturile lor și serviciile sociale la care pot să apeleze, le oferim îndrumare și soluții la problemele lor

Îi vizităm săptămânal la domiciliu si le oferim ajutor practic, îi însoțim la cumpărături, la medic sau într-o plimbare în parc

Îi vizităm regulat în căminele de bătrâni și îi implicăm în activități recreative și de stimulare

Îi apelăm săptămânal pe vârstnicii afectați de singurătate, care nu au cu cine să vorbească sau să socializeze

Le dăruim spiritul sărbătorilor sau bucuria unei aniversări, în cadrul unor mese festive alături de alți vârstnici singuri și voluntarii noștri

Le oferim modalități prin care să redevină activi social și să se simtă utili, în centre de zi pentru copii

Le oferim ocazia să participe la activități culturale și sociale, or în excursii de câteva zile

Le oferim sprijin material și practic celor cu situațiile financiare cele mai dificile

Campania ”Fericiți la adânci bătrâneți” reprezintă o inițiativă socială prin care atragem atenția cu privire la situația vârstnicilor din România și problemele cu care aceștia se confruntă. Ne propunem sensibilizarea și implicarea publicului în această problematică dar și atragerea de fonduri pentru a crea și implementa soluții concrete, urgent necesare pentru bătrânii noștri.

Detalii pe: http://fericitilaadancibatraneti.ro/

Despre Fundaţia Regală Margareta a României:

Fundaţia Regală Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl sau, Majestatea Sa Regele Mihai I al României.Fundaţia Regală Margareta a României este o organizaţie neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri şi vârstnici prin intervenţii durabile, bazate pe schimbul de experienţă şi valori între generaţii.

Fundaţia Regală Margareta a României a fost desemnată de români drept cea mai onestă organizaţie neguvernamentală în cadrul studiului Envero Brand Trust Index.

191.384
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8844

Cod
SINGUR