Despre campanie:

„Învaţă să reuşeşti” este un proiect integrat de prevenire a abandonului școlar care aduce laolaltă actorii implicați în procesul de educație – copii, profesori, părinţi şi voluntari.

Sărăcia are implicaţii grave în educația copiilor: numai o treime din copiii dezavantajaţi termină şcoala generală. Copiii nu pot reuşi la şcoală atunci când sunt flămânzi, când trăiesc în sărăcie sau când părinţii, care la rândul lor nu au mers la școală, nu-i pot ajuta la teme.

Abandonul școlar nu e doar o problemă a copilului, ci o problemă comunitară gravă, pentru a cărei rezolvare este nevoie de o intervenție comună.

Programul va ajuta 5.000 de copii din familii cu venituri mici să rămână la şcoală şi să-şi continue educaţia oferindu-le o masă zilnică, ajutor la lecţii, activităţi educaţionale şi recreaţionale.

Mai mult decât atât, părinţii vor urma cursuri parentale şi vor învăța să susțină progresul copiilor la școală. Programul va oferi sesiuni de training prin care 400 de profesori vor învața cum să abordeze problemele copiilor vulnerabili, să îi ajute să se integreze și să îi motiveze la școală. Alături de ei, tutori și mentori (voluntari UWRo) îi vor ajuta pe copii la teme și să își valorifice pe deplin potențialul.

Despre United Way România:

United Way România este o fundație românească, afiliată la United Way Worldwide, SUA, care cuprinde o rețea de aproape 1.800 de organizaţii locale din 45 de țări.

Încă din 2004, United Way România (UWRo), sprijină programe și inițiative sociale care îmbunătățesc viețile copiilor și tinerilor, adulților și vârstnicilor în dificultate. Munca noastră se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie.

UWRo lucrează ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv.

Oferim servicii educaţionale, de sănătate şi de integrare persoanelor defavorizate din București, Cluj, Timișoara și zonele limitrofepentru ca aceştia să aibă o viaţă mai bună. Impactul United Way se datorează mai ales voluntarilor săi – oameni care doresc să contribuie prin resursele şi expertiza lor pentru programele noastre.

Misiunea noastră este să îmbunătățim calitatea vieţii în comunitate, prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului.

Programele United Way România sprijină anual peste 10.600 de persoane în dificultate.

29.787
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8844

Cod
VIITOR