Despre campanie:

Prevenirea separării copilului de familie vizează, în fapt, însăşi cauza instituţionalizării şi încearcă să elimine riscurile de separare a copiilor de familiile lor naturale sau extinse.

Programul presupune evaluarea nevoilor şi riscurilor familiilor vulnerabile incluse în program, ai căror copii sunt în risc de separare și/sau instituționalizare; stabilirea unor planuri de intervenţie şi sprijin; alocarea efectivă a unor resurse diversificate de sprijin, inclusiv material; și furnizarea de servicii complexe de informare şi consiliere.

Sustenabilitatea intervențiilor este asigurată prin continua monitorizare oferită de Hope and Homes for Children și de autoritățile locale.

În plus, prevenirea abandonului presupune conștientizarea autorităților locale care fie nu consideră prevenirea ca o prioritate în munca lor (neavând buget special alocat pentru identificare copiilor vulnerabili și implementarea unor soluții pentru ei), fie au un număr insuficient de membri de personal ori resurse materiale necesare pentru inventarierea cazuisticii din comunități.

Despre Hope and Homes for Children:

În România, ne-am început proiectele în 1998; un an mai târziu, am reușit să punem primul nostru lacăt orfelinatului Cavnic, din județul Maramureș. În ianuarie 2001, am devenit o organizație neguvernamentală, constituită în conformitate cu legea română. Ne-am concentrat demersurile pe închiderea instituțiilor de tip vechi, și pe înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem care se bazează pe conceptul familial.

Am colaborat, încă de la înființarea Fundației, cu autoritățile Statului român, pentru reforma sistemului de protecție a copilului. Am lucrat alături de consilii județene, de consilii locale, de servicii publice de protecție a copilului și de ministere, pentru a da sustenabilitate serviciilor pe care le dezvoltăm.

În cei 21 ani de activitate, am închis 58 de instituții de tip vechi de protecție a copilului, am scos 5.870 de copii din orfelinate și am ajutat 35.821 de copii să rămână alături de familiile lor.


SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8844

Cod
HOPE


SMS-uri trimise

Donează
4€ / lună

Trimite un SMS la
8864

Cod
HOPE