Despre campanie:

Credem cu tărie că fiecare copil are locul lui sub soare, o misiune sau un talent special. Scopul acestui proiect constă în oferirea de servicii de terapie de recuperare gratuită pentru un număr cât mai mare de copii și tineri cu autism din Transilvania în vederea creșterii gradului de integrare socio-școlară a persoanelor diagnosticate cu tulburări de spectru autist.

Pentru a reuși un parcurs frumos în învățământul de masă unde le este locul, astfel încât să nu ajungă la vârsta adultă complet rupți de realitatea exterioară, copiii diagnosticați cu autism au nevoie de evaluări psihologice complexe, diagnosticare precoce și corectă și ani de zile de terapie de recuperare zilnică, realizată de personal specializat: terapie comportamentală, terapie cognitiva, terapia limbajului, kinetoterapie, activități de socializare în grup, integrare senzorială, terapie prin joc și muzică.

În România, aceste terapii nu sunt decontate de statul român. Dorim să strângem minim 100.000 de euro pentru a permite menținerea activității centrului la standardele actuale, pentru a crește accesul la terapie pentru copiii aflați pe listele de așteptare și prentru a degreva familiilor de povara susținerii financiare a terapiei de recuperare.

Fiecare copil merită un prieten și șansa de a-și atinge potențialul maxim!Copiii și părinții din cadrul Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița au nevoie de prietenia ta!

Despre organizația Autism Europa:

Suntem un ONG înființat de părinți în 2007 pentru a oferi terapie de recuperare validată științific persoanelor cu autism din Bistrița și județele învecinate. Oferim servicii educaționale și de suport în comunitate, lobby și advocacy pentru persoanele cu TSA. Prin centrul nostru au trecut câteva sute de copii și familiile lor și împreună cu partenerii noștri locali am format 250 de cadre didactice și specialiști care integrează copii cu tulburări de spectru autist. Derulăm programe de evaluare psihologică și terapie gratuite. Majoritatea beneficiarilor noștri sunt integrați în învățământul de masă. Am făcut toate aceste lucruri fără ajutor de la statul român. Doar prin donații, sponsorizări și efortul financiar al părinților.

Misiunea noastră este ca fiecare dintre beneficiari să fie acceptați în societate, să își atingă potențialul maxim și să nu devină asistați social pentru tot restul vieții. Autismul este o tulburare neurobiologică care generează o dezvoltare atipică. Copiii care beneficiază de terapie specifică intensiv și timpuriu au șanse de recuperare și pot duce vieți armonioase.

Centrul are o revistă de specialitate, cu articole științifice, realizată în regim de voluntariat. În prezent, 9 angajați și 9 voluntari oferă servicii sociale și terapeutice pentru de 40 de copii cu tulburări de spectru autist, cu vârste între 2-19 ani.

25.867
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8844

Cod
TERAPIE