Despre proiectul ”Cuvântul care aduce cuvinte”

Autismul este o afecțiune severă, care împiedică dezvoltarea normală a copiilor și condamnă la izolare, tăcere, neputință. Conform celor mai recente date, 1 din 59 de copii este diagnosticat cu tulburare de spectru autist. În fiecare an, mii de părinți caută sprijin pentru terapia, recuperarea și integrarea copiilor lor.

Unul dintre obiectivele majore pe care îl vizează terapia copiilor cu autism este să-i învețe pe copii să vorbească. Fără terapie mulți dintre acești micuți rămân non-verbali, situație în care sunt expuși abuzurilor și lipsiți de un instrument de bază pentru recuperarea și integrarea lor socială. Chiar și cu terapie progresele în achiziția cuvintelor sunt foarte lente: pot fi necesare luni sau chiar ani de terapie susținută (20-30 de ore pe săptămână) până când un copil cu autism reușește să pronunțe primul său cuvânt.

Imposibilitatea de a vorbi limitează mult viața unui copil cu cu autism. El nu poate spune ce îl doare, ce își dorește, ce îi lipsește, nu-și poate exprima emoțiile, nu poate comunica. Nu are o voce.

Organizația Autism Voice, prima care a adus în România servicii specializate de terapie cu rezultate dovedite, sprijină peste 400 de copii cu tulburări de spectru autist în procesul de recuperare. Programele destinate lor sunt complexe și cuprind toți pașii necesari unei vieți cât mai normale. Încercăm să venim în ajutorul lor în fiecare etapă necesară recuperării – de la evaluarea inițială psiho-comportamentală, realizarea planurilor de intervenție adaptate, la programele de terapie specializată în cadrul centrelor sau home-based și a celor de integrare socială.

Proiectul ”cuvântul care aduce cuvinte” are scopul de a susține copiii ce beneficiază de sprijinul Autism Voice în procesul de terapie, recuperare și integrare. Luptăm în fiecare zi pentru ca ei să poată învăța și socializa la fel ca ceilalți copii. Și copiii cu tulburări de spectru autist merită șansa la o voce și o viață normală!

Despre AUTISM VOICE

Autsim Voice înseamnă educație și grijă pentru copiii cu autism. În 2008 am început să rescriem povestea copiilor cu autism din România, într-un moment în care serviciile specializate de terapie nu existau, iar succesul în recuperarea lor părea o iluzie.

Acum în cele 2 centre de terapie Autism Voice sute de familii beneficiază de sprijin pentru recuperarea copiilor, prin programe de diagnosticare și terapie. Am devenit un reper de profesionalism, am ales și am format cei mai buni specialiști care pot asigura rezultate optime în terapia copiilor afectați de autism.

În plus, ne implicăm și pe alte căi, astfel încât acești copii să primească suportul de care au nevoie în fiecare moment al vieții lor: susținem cursuri destinate tuturor celor implicați direct – părinți, cadre didactice, psihologi, specialiști ABA. Viziunea noastră este că doar printr-o abordare integrată putem spori șansele de succes ale programelor de intervenție, de aceea activitatea noastră cuprinde:

  • Programe de diagnosticare precoce, evaluare și terapie pentru cei mici
  • Programe de consiliere și training pentru părinți și cadre didactice
  • Programe de formare a specialiștilor implicați în terapia copiilor
  • Materiale educaționale și terapeutice speciale
  • Programe de integrare socială pentru copii și adolescenți
  • Deschiderea dialogului cu tot mai multe grupuri sociale și profesionale, pentru a-i ajuta să înțeleagă cum pot contribui la evoluția copiilor cu tulburări de dezvoltare sau de spectru autist.

 

82.731
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8844

Cod
VOCE