Despre campanie:

6 ani, peste 250 de copii grav bolnavi aduşi pe calea vindecării, 7.500.000 de lei strânşi din donaţii

Acestea sunt cifrele programului Ajută Copiii!, lansat de Fundaţia Ringier în 2012. Am intrat, aşadar,în cel de-al șaselea an de când identificăm, susţinem, promovăm poveştile unor copii care parcă au venit pe lume doar ca să lupte pentru viaţă.

Copii care duc uimiţi şi neajutoraţi bătălia cu boli teribile, în care, adesea, singurul sprijin le sunt părinţii. Iar rolul nostru, al Fundaţiei Ringier, tocmai acesta este, de a-i înzestra cu armele potrivite luptei pentru supravieţuire. Noi suntem cei către care se îndreaptă mulţi dintre ei când nu mai au unde să meargă, cei care dau voce strigătului de disperare al părinţilor ajunşi la capătul puterilor.

Le-am rezolvat problemele birocratice când a fost necesar, le-am dat soluţii atunci când păreau să nu mai existe sau i-am pus în contact cu cei mai potriviţi medici. Totuşi, salvarea acestor copii se reduce, de cele mai multe ori, la bani, iar copiii din programul nostru au nevoie de sume imense de bani.

De exemplu, doar trei din beneficiarii noştri din 2015 au avut nevoie de 250.000 de euro. Cu aceşti bani, unele ONG-uri reuşesc să sprijine mii de copii, achiziţionându-le hrana zilnică, hăinuţe sau cele necesare mersului la şcoală. Misiunea noastră principală este, însă, alta: nu îmbunătăţirea vieţii micuţilor, ci garantarea dreptului la însăşi această viaţă.

Despre Fundația Ringier:

Ringier este cea mai mare companie media din Elveţia care operează pe plan internaţional şi are sub aripa să, la nivel global, peste 8000 de angajaţi, mai mult de 120 de ziare şi reviste, tipografii, diverse canale radio şi TV şi peste 80 de platforme web şi mobile. Bazându-se pe o istorie de 180 de ani, Ringier reprezintă spirit de pionierat şi individualitate, independenţa, precum şi libertate de exprimare şi diversitate de informaţii.

Ringier Foundation a fost înfiinţată de compania media Ringier România în decembrie 2007. Fundaţia Ringier a luat fiinţă că parte a unei inţiative corporatiste, iar principalele sale obiective ţin de domeniul educaţiei şi al îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă a categoriilor defavorizate.

Această iniţiativa pune bazele unei abordări şi mai profesioniste în ceea ce priveşte implicarea socială a Ringier România, demonstrată deja prin proiecte ale companiei în ultimii ani. Fundaţia Ringier Foundation este condusă de către Mihnea Vasiliu (Manager General al Ringier România) în calitate de Preşedinte.

1764733
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8828