Proiectul În Fața Sorții Suntem Toți Vulnerabili se va derula pe o perioadă de 1 an, și are obiectiv oferirea de servicii medicale gratuite, însumând un numar de 15.000 de consultații, prin care pacienții vulnerabili vor beneficia de programe de sănătate și sociale în cele două policlinici ale Fundației: Policlinica Socială Baba Novac și Policlinica Sala Palatului.

Beneficiarii vor fi persoane vulnerabile, excluse social, fără venituri si de cele mai multe ori fără locuință, cât și pacienți cu venituri foarte mici. Persoanele care fac parte din această categorie vulnerabilă sunt de fapt victime ale unui sistem ce nu oferă șanse egale, dar au probleme medicale care îi împiedică să trăiască o viață normală.

Proiectul va asigura acoperirea unei nevoi de bază în viața oricarei persoane, sănătatea, astfel aceste persoane, vor putea fi consultate, vor avea parte de analize și vor putea să-și refacă dantură. Tipurile de servicii oferite vor fi: medicina internă, servicii de specialitate, ginecologie, cardiologie, oftalmologie, stomatologie, investigații ecografice.

Toți pacienții Policlinicilor sociale au avut o viață normală cândva, dar din diferite motive au ajuns fie în stradă, fără venituri, fără prea multe șanse de angajare, ajunși pe margine, își găsesc refugiul în deznădejde, în depresie și apoi în boală fizică.

 

Fundația CMU-Regina Maria este o organizație non-profit care a luat ființă din dorința de a veni în sprijinul familiilor dezavantajate prin proiecte medicale și educaționale sustenabile. Ne dorim să oferim nu numai sănătate ci și demnitate acestor oameni si o șansă la o nouă viață. Astfel a luat ființă prima Policlinică Socială din România adresată exclusiv persoanelor fără venituri și asigurări medicale, Policlinica Socială Baba Novac, și cea de-a doua Policlinică Socială a Fundației, Policlinca Sala Palatului, înființată în 2015 cu rolul de a oferi acces la servicii medicale de calitate la prețuri foarte mici persoanelor cu venituri mici. În plus, Fundația se ocupă de educația a 200 de copii în cele două centre educaționale, Centrul Educational Hero Clinceni, în cadrul caruia de 7 ani copiii din satul Clinceni beneficiază de sprijin atât școlar cât și de o masă gratuită, și Centrul Educațional Băneasa care de 6 ani se ocupă de educația a 30 de copii dezavantajați din zona Gârlei, Băneasa. Centrele Educaționale au ca scop oferirea unei șanse la un viitor frumos, împletind cunoștințele școlare cu activități suplimentare care să le asigure dezvoltarea armonioasă.

 

 

12.574
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8844

Cod
SOARTA