Proiectul #PărințiSalvatori continuă susținerea cursurilor de resuscitare și dezobstrucție de căi respiratorii, conform Ghidului European de Resuscitare, pentru încă 7.000 de persoane și montarea în spațiile publice aglomerate, din principalele orașe, a unui număr de 500 defibrilatoare automate.

În Europa se petrece un stop-cardiorespirator la fiecare 8 secunde!

Rata de succes a resuscitărilor este de peste 60%, în cazurile în care asupra victimei se intervine imediat de către martori, pentru menținerea funcțiilor vitale, până la sosirea echipajului medical specializat.

Din nefericire, rata de succes a resuscitărilor în România este de sub 2% – cauza principală fiind lipsa de pregătire a populației și lipsa defibrilatoarelor automate din spațiile publice.

Prin programul de cursuri formăm viitor salvatori, care vor știi să intervină cu succes atunci când vor fi martorii unui accident de acest fel.

Prin dotarea cu defibrilatoare și informarea populației cu privire la importanța acestora (instructaj pentru utilizare nefiind necesar, întrucât acestea sunt complet automatizate) creștem gradul de succes al resuscitărilor și automat reducerea cazurilor de deces.

Totodată dorim ca exemplul nostru să fie urmat de autoritățile publice locale, care ar trebui să doteze spațiile publice intens circulate de cetățeni cu defibrilatoare automate, la fel ca în toate țările occidentale.

Despre organizatie

Părinți Salvatori s-a născut din drama familiei Vlașin, de pierdere a lui LUCA, în urma unui banal înec cu mâncare.

Pe 23 Septembrie 2015, Luca Vlașin, în vârstă de 2 ani și jumătate, s-a înecat cu mâncare. Ajunși la spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă, din cauza lipsei unui echipament medical, numit bronhoscop.

După 49 de zile de comă, inimioara îngerașului Luca a încetat să mai bată.

Tatăl lui Luca a cerut celor care au participat la înmormântare să nu cumpere coroane, ci să doneze contravaloarea acestora, în vederea achiziționării și dotării Spitalului Județean cu echipamentul care a lipsit atunci când Luca a avut nevoie de el.

Acest vis a devenit realitate, astfel că după doar 3 luni, echipamentul, în valoare de 50.000 de Euro, a fost donat spitalului, în memoria lui Luca.

În paralel a fost lansat proiectul #PărințiSalvatori, prin care sunt susținute cursuri de prim-ajutor, resuscitare și dezobstrucție de căi respiratorii. De la începutul anului 2016 la acest curs au participat peste 10.500 de persoane. Cursul este gratuit.

Totodată, susținem un număr mare de copilași cu afecțiuni foarte grave sau rare, pentru care soluțiile medicale sunt inaccesibile în mod normal, în special din motive financiare.

89.895
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8844

Cod
MINUNI