Salvăm pădurile valoroase
Despre proiectul “Salvam padurile valoroase hectar cu hectar. Impreuna!” Prin acest proiect, WWF Romania isi propune sa identifice, protejeze si sa excluda de la taieri in scop comercial, 700000 de ha de padure ce reprezinta 10% din suprafata de paduri a Romaniei si sunt paduri cu valoare ridicata de conservare. Incepem cu 100 de ha de padure aflate in zona transilvaneana Hartibaciu, unde vom actiona in beneficiul comunitatii locale pentru care vom identifica valorile de conservare si mediu aflate in acest teritoriu, vom modifica amenajamentul silvic cu introducerea elementelor de protectie si vom face demersurile necesare pentru implementarea actiunilor necesare protectiei. Alaturi de comunitate si donatori vom ecologiza aceasta zona, vom instala tarcuri de colectare plastic, vom reface podetele, potecile si traseele necesare pentru mentinerea protectiei.Despre WWF Romania Suntem o organizatie de mediu, parte din reteaua internationala WWF, prezenta in Romania inca din 2006 pentru a contribui la protejarea biodiversitatii din zona muntilor Carpati, a Dunarii si Deltei Dunarii. Actionam in trei domenii prioritare pentru conservare – paduri, ape dulci si specii salbatice – la care se adauga domeniile care pun presiune pe resursele naturale – productia de mancare si energie, politicile publice, fluxurile financiare si consumul. Activam la nivel national in 5 zone prioritare pentru conservare – Maramures, Podisul Hartibaciului, Delta Dunarii, Sud Vestul Carpatilor si Apuseni.Proiectele majore ale WWF Romania se refera la: identificarea si protejarea padurilor virgine si padurilor cu valoare ridicata de conservare, protejarea biodiversitatii din rauri si asigurarea conectivitatii naturale a raurilor, consevarea speciilor protejate de carnivore mari – ursi, rasi, lupi – a sturionilor precum si reintroducerea (dupa 200 de ani de la disparitie) a zimbrilor in salbaticiei. Pe langa acestea, luptam pentru adoptarea si implementarea unei legislatii adecvate in domeniul mediului care sa protejeze biodiversitatea si sa incurajeze investitiile “verzi” si consumul sustenabil.
——-
Numărul este valabil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom România Mobile și Vodafone. Taxarea se face în doi pași.
Pentru a activa donația lunară, este nevoie de confirmare. Mesajul de abonare și cel de confirmare sunt complet gratuite și nu implică niciun cost suplimentar. Odată confirmată abonarea, contribuția lunara este de 2 euro, aceasta fiind taxată automat prin SMS. Dacă dorești să oprești donațiile, trimite textul PANDA STOP la numărul 8844 (tarif gratuit).
Pentru mai multe informații, poți contacta asociația la numărul de telefon 0213174996.
Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. Dacă eşti utilizator de servicii postplatite (pe bază de abonament), la donaţie nu se aplică TVA. Pe factură, donaţiile vor apărea într-o secţiune de costuri cărora nu li se adaugă TVA. Dacă eşti client prepaid al reţelelor Digi Mobil, Orange sau Telekom Romania Mobile, TVA a fost reţinut la achiziţia creditului, iar atunci când faci o donaţie, din cont este retrasă suma de 2 Euro. În cazul utilizatorilor de cartelă Vodafone, suma retrasă din credit este de 1,61 Euro, iar restul până la 2 Euro, reprezentând valoarea TVA-ului, este transferată de Vodafone ONG-ului beneficiar.