Organizațiile nonguvernamentale ne vorbesc despre impactul pe care donațiile prin SMS l-au avut în programele lor.

“E greu să-ți dai seama la început ce impact poate avea un simplu SMS de 2 sau 4 euro pentru un ONG. Apoi vezi că sumele se strâng, că numărul de donatori crește și, mai ales, că este o metodă atât de simplu de comunicat și de explicat către publicul larg. Vezi că poți ajunge la oameni care vor să se implice și nu au altă posibilitate. Vezi că este atât de accesibil pentru sute de mii de oameni, care deja se educă în acest spirit, de a dona recurent, către o cauză. Și astfel se creează o comunitate, plecând de la un simplu SMS.

În cazul Dăruiește Viață, o comunitate de constructori pentru #NoiFacemUnSpital, o comunitate care a ridicat un întreg etaj – cu SMS-uri de 2 și 4 euro.” Oana Gheorghiu, Dăruiește Viață

 

“Este gura de aer care vine când ai cea mai mare nevoie. Donatul prin SMS este cel mai simplu mecanism prin care simți comunitatea alături de tine și de cauza ta.

În era tehnologiei, în agitația zilnică și puținul timp rămas, varianta de a dona prin SMS este cea mai la îndemână. Răpește 10 secunde din timpul tău și 2 euro din banii tăi. Pentru tine nu e mult, însă, pentru copii bolnavi din spitale fiecare secundă și fiecare ban face diferența”. Anamaria Popa, Cetatea Voluntarilor Arad

 

 

 

“Cutremure, inundații, sute de mii de copii care au nevoie de ajutor și de interventii în cel mai scurt timp. Cu un simplu gest, o donație prin SMS, oricine poate contribui la un efort national sau global, în caz de urgențe majore.

Copii cu dizabilități care nu beneficiază de ajutor specializat, doar pentru că părinții lor nu știu că un astfel de ajutor există. Copii care riscă să fie separați de familia lor sau copii care nu merg în fiecare zi la școală. Nevoia de a construi pe termen lung, de a schimba mentalități și de a oferi un ajutor celor din jur. Cu o donație lunară prin SMS, oricine se poate implica, oricine poate să aducă o bucurie.

Orice transformare are loc în timp. Orice schimbare pe termen lung are nevoie de o bază solidă. Solidaritatea și sprijinul pe termen lung sunt cruciale. Cu un simplu gest, o donație lunară prin SMS, fiecare dintre noi poate crea o lume mai bună.Mulțumim partenerilor care și-au unit forțele în beneficiul celor care au nevoie, pentru a face ca aceste campanii să fie posibile în termen foarte scurt, atunci când este cea mai mare nevoie!” Despina Andrei, UNICEF în România

 

 

“Pe noi ne-a ajutat foarte mult, de-a lungul timpului acest mecanism. Îl considerăm extrem de eficient, pentru că apelăm la donatori și nu este o sumă enormă de care îi rugăm să se lipsească.

Ni s-a părut extrem de ușor de ajuns la sufletul donatorului prin SMS. Noi chiar am abordat acest tip de mecanism de-a lungul timpului, chiar de la începuturi, în urmă cu zece ani, când erau puține organizații care solicitau un număr de SMS să le fie alocat.

La fiecare campanie pe care am derulat-o și la care am folosit acest mecanism de fonduri ni s-a părut că reacția oamenilor a fost extraordinară și generozitatea s-a remarcat imediat. Din primele campanii, țin minte când vedeam oamenii la metrou, citeau afișul cu campania, scoteau telefonul din buzunar și donau. E un sentiment aparte.

De când gestionează ARC alocarea numerelor, ce pot să spun e că am observat un lucru care a făcut diferența: platforma donatie.ro, unde poti vedea în timp real ce sume s-au strâns și asta a ajutat foarte mult în a transparentiza campaniile, poate chiar a și ajutat la mobilizarea donatorilor, pentru că era important să vadâ și omul în timp real.

Au fost persoane care ne-au spus că, de felul lor, ar dona, dar sunt extraordinar de prinși în tumultul ăsta al vieții, uită, iar acest mecanism de donație recurentă prin SMS îi ajută să-și îndeplinească această dorință de a dona.“ Maria Culescu Asociația M.A.M.E.

 

Pentru noi, sistemul de donații prin sms a fost de mare folos. În primul rând pentru că oamenii de acasă, care ne vedeau la TV și voiau să doneze, puteau face acest lucru simplu, fără a finevoiți să meargă la bancă, să vina la sediul nostru sau să facă transfer bancar. Pentru persoanele vârstnice a fost de mare ajutor acest sistem de donații.

În al doilea rând ne-am bucurat să știm câți oameni sunt alături de cauza noastră, câți oameni cred în activitatea Fundației Mihai Neșu și a fost emoționant să îi cunoaștem pe o parte din ei.

Apoi, nu in ultimul rând, banii strânși astfel ne-au ajutat să ne continuam misiunea, să oferim în continuare terapii, în regim caritabil , pe termen lung, copiilor cu dizabilități neuromotorii și acest lucru este atât împlinirea noastră, cât și a donatorilor fundației. Mulțumim ARC pentru crearea acestui sistem eficient de donații in România” Iulia Băcăran, Fundația Mihai Neșu

 

Acest sistem de donații a însemnat pentru noi, în primul rând, eficiență. La finalul lui 2015 am pornit campania noastră de strângere de fonduri prin SMS, iar anul următor, când s-au făcut plățile și s-au adunat 40.000 de euro, noi am fost de-a dreptul surprinși. Partea asta de recurență a fost foarte importantă, faptul că oamenii își asumă să fie alături de tine pe o perioadă mai lungă, nu are cum să nu te bucure. Chiar anul acesta, în vară, noi am sărbătorit o cifră rotundă: 100.000 de euro adunați din donațiile prin SMS.

Campania noastră a pornit în 2015 și tot curge de atunci și avem în continuare oameni care sunt alături de noi în munca noastră.

Chiar cred că partea de donații recurente ajută la schimbarea mentalităților oamenilor și înțeleg că e nevoie de un pic mai mult efort din partea lor, un pic mai multă implicare și mai mult timp pentru a schimba.” Oana Stănescu, OvidiuRO

 

“Acest mecanism înseamnă mult pentru noi. Înseamnă un ajutor important în ceea ce facem noi și cred că, fără ajutorul lui, nu ne-am descurca să ducem la capăt proiectele pe care le avem. Plus, mai este partea financiară și vizbilitatea care ni se acordă prin SMS, așa numărul ajunge în fiecare colț din țară și toată lumea află de el.

Noi folosim Facebook, unde avem peste 200.000 de oameni, și când nu aveam SMS-ul, foarte multe persoane ne-au scris să ne facem un număr scurt. E mai facil pentru oameni și, când ei primesc mesajul de mulțumire că au donat 2 euro se simt foarte ok. Mulți abia așteaptă acel mesaj de mulțumire, iar uneori se panichează, că nu l-au primit. “Domnul Bogdan, s-a întâmplat ceva? De ce nu mi-ați luat doi euro?”, îmi scriu.

Mă așteptam la o susținere mare, atunci când am lansat această opțiune, pentru că am fost împins din spate de oamenii care ne susțin, “hai cu numărul, hai cu numărul de SMS”, dar nu mă așteptam la ce putere poate să aibă un număr. Am fost pe surprins de câți oameni s-au implicat și cum s-a propagat, nu m-am așteptam să ajungă la atât de mulți oameni. Bogdan Tănasă, Casa Share