Vrem să ajutăm cât mai multe organizații care vor să să strângă fonduri, în contextul pandemiei, pentru comunitățile lor. De aceea, am lansat un număr special.

8837 este numărul pe care îl alocăm inițiativelor locale sau regionale care doresc să strângă fonduri pentru dotarea și echiparea unităților medicale.

Cum funcționează?

Dacă organizația ta dorește un număr de donatie prin SMS, scrie un e-mail la adresa dana.m@arcromania.ro, în care să specifici:

  • pentru ce comunitate/spital strângi fonduri,
  • ce organizație reprezinți,
  • cum plănuiești să strângi fondurile
  • un link către pagina de Facebook sau pagina web a organizației..

După o evaluare rapidă a eligibilității, îți vom cere:

  • cel mai recent bilanț contabil al organizației
  • raportul anual.

Vom trimite apoi aplicația ta către Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR), care se ocupă de strângerea tuturor aplicațiilor la nivel local, cu care vei încheia un contract pentru a ptea strânge fonduri prin SMS.

Odată contractul încheiat, organizația ta va putea începe campania de strângere de fonduri, promovând numărul scurt 8837 și “COD”. Codul va fi stabilit de comun acord cu FFCR.

Dacă vom primi alte cereri din județul în care este înregistrată asociația, FFCR le va direcționa către organizația ta, pentru a vă coaliza forțele în sprijinul comunității. Un număr de SMS poate fi promovat, la nivel local, de mai multe organizații, de aceea încurajăm coalizarea tuturor organizațiilor locale.

Sumele strânse în urma campaniei vor fi donate unei singure organizații, urmând ca acestea să fie direcționate către cauza comună aleasă de organizațiile din județul respectiv.

Dacă vrei să începi o campanie, însă în județul tău deja există o organizație care strânge fonduri prin SMS, scrie-ne un e-mail la adresa dana.m@arcromania.ro și te vom pune în legătură cu organizația respectivă.