Fiecare donație ne ajuta să oferim posibilitatea bebelușilor prematuri de a se dezvolta optim și de a avea părinții aproape chiar și atunci când sunt în incubatoar, la terapie intensivă neonatală.

Intervenim în secțiile de neonatologie ale spitalelor de stat prin educație și informare pentru părinți, formarea cadrelor medicale și dotări pentru neurodezvoltarea nou-născutilor afectați la naștere, pentru a reduce numărul copiilor cu dizabilități din România.

Asociația Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați – ARNIS reprezintă vocea nou-născuților îndelung spitalizați (prematuri, nou-născuți cu APGAR mic, dismaturi sau cu afecțiuni congenitale – cu boli genetice, boli metabolice, malformații) din România.

Misiunea ARNIS este de a îmbunătaţi sănătatea nou-născuților îndelung spitalizați din România prin proiecte de prevenţie, informare şi educare a societăţii civile privind naşterea înainte de termen, implementarea principiilor Family Centred Care în terapiile intensive neonatale și alinierea Standardelor naționale la nivelul Standardelor Europene de îngrijire elaborate de EFCNI, precum și oferirea de suport familiilor lor în procesul de recuperare medicală al copiilor, până la vârsta de 18 ani.

Donațiile prin Debit Direct sprijină Programul NICU (Neonatal Intensive Care Unit) care îşi propune să revoluţionize modul în care sunt îngrijiţi bebeluşii în secţia de terapie intensivă neonatală (TIN).

Transformarea secțiilor în Family Centred Care are beneficii pentru bebeluşi, părinţi dar şi pentru cadrele medicale:

-Părinţii sunt o resursă viabilă ce poate uşura efortul cadrelor medicale insuficiente în România.

-Părinţii şi bebeluşii pot depăşii împreună trauma de separare produsă de naşterea timpurie.

-Hrănirea cu lapte matern şi alăptarea sunt facilitate în Family Centred Care.

-Dezvoltarea neurologică a nou-născutului este semnificativ îmbunătăţită datorită prezenţei părinţilor şi a îngrijirilor pe care aceştia le pot susţine cu blandeţe şi iubire (skin-to-skin care, schimbarea scutecului, alinarea in timpul procedurilor medicale dureroase, etc.).

Studiile au demonstrat că prezenţa părinţilor ca şi îngrijitori primari în terapie intensivă are efecte semnificativ benefice la nivel emoţional, psihologic pentru părinţi şi al stării de sănătate pentru nou-născut, îmbunătăţind experineţa spitalicească, îmbunătăţind outcome-ul de dezvoltare neuro-psihică a nou-născutului îndelung spitalizat.

Implementarea proiectului presupune actualizarea practicii cadrelor medicale conform ultimelor cercetari în domeniul neonatal şi implicarea activă a părinţilor în îngrijirea bebeluşilor aflaţi în secţia de terapie intensivă neonatală.

16.450
lei strânşi

85
donatori
în 2021

Telefon: +40745639898
Email: contact@arnis.ong