Despre campanie:

Începând din anul 2014, UNICEF implementează în 45 de comunități din județul Bacău proiectul pilot Servicii Comunitare pentru Copii. Scopul proiectul este să identifice și să ofere soluții pe plan local la problemele sociale, medicale și educaționale ale copiilor.

Proiectul pilot a creat o „plasă de siguranță” pentru copiii vulnerabili și familiile lor, prin serviciile oferite în fiecare comunitate de o echipă formată dintr-un asistent social, un asistent medical comunitar și un consilier școlar. Împreună, acești profesioniști previn separarea copiilor de familie, abandonul școlar, spitalizările și fac posibile controalele medicale și mersul copiilor la grădiniță și la școală.

Fondurile strânse vor fi folosite în beneficiul copiilor vulnerabili, copii a căror suferință este nevăzută sau tolerată de societate. Copiii care „nu există”, care nu se regăsesc în statistici oficiale și care nu primesc îngrijirea și susținerea de care au nevoie.

Despre UNICEF în România:

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF lucrează împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media, pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor

UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

 

1.817.952
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună la 8844
Cod: COPIL