În România, 1 din 4 vârstnici din mediul urban este foarte singur, conform unui studiu național Niciodată Singur, realizat în 2021 alături de Kantar România. Singurătatea duce la depresie și la degradarea stării fizice. Mai mult decât atât, găsirea acestor vârstnici necesită timp și resurse de specialitate, dincolo de investiția în ajutorul săptămânal pe care îl oferim.

„Arară și se simte ca un deșert”, „E ca și cum sunt pe fundul mării” – așa arată singurătatea pentru vârstnicii care nu mai au pe nimeni. Fiecare zi este trăită în monotonie, fără oameni dragi alături și fără niciun ajutor pe care se pot baza.

Pandemia singurătății omoară vârstnicii României. E timpul să ajungem la ei, înainte să fie prea târziu. Niciodată Singur lucrează deja în 10 orașe din România, locuri în care identifică permanent vârstnici și le oferă constant sprijin moral, practic și material. Voluntarii noștri sunt alături de vârstnici, oferindu-le demnitatea pe care o merită, în ultimii an de viață.

Despre Organizație

Prin programele sale, Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor aduce în viața vârstnicilor afectați de singurătate un sprijin moral, practic și material considerabil. Metoda de intervenție este una perfecționată la nivel internațional, de peste 75 de ani, în țări precum Franța, SUA, Canada, Germania sau Irlanda. În România, programul există din anul 2015, iar în prezent peste 250 de voluntari oferă săptămânal sprijin pentru aproape 300 de vârstnici care locuiesc singuri și alți 650 care sunt integrați în centre rezidențiale pentru seniori. Programul se derulează în București, Brăila, Pitești, Ploiești, Târgoviște, Constanța, Râmnicu-Vâlcea, Iași, Cluj-Napoca și Brașov. Detalii pe www.niciodatasingur.ro.

15.012
SMS-uri trimise

Donează
2€ /luna

Trimite un SMS la
8845

Cod
IMPREUNA