Uniţi pentru cei care și-au părăsit casele în urma războiului

World Vision România este una dintre primele organizații umanitare care a oferit intervenție imediată pentru mamele și copiii care au fost nevoiți să-și părăsească familiile, prietenii și tot ceea ce numeau ei până atunci ,,acasă”. Au intrat în România căutând un refugiu temporar, iar fundația World Vision România a făcut tot posibilul pentru a-i ajuta să găsească un alt ,,acasă” aici, unul în care să se simtă protejați și în siguranță.

Încă de la începutul războiului, am fost prezenți la granițe, am asigurat necesarul de alimente, ceaiuri, produse de igienă, cât și consiliere pentru mame și copii. Între timp, nevoia nu a mai fost cea de intervenție imediată, ci de termen mediu și lung: ne-am dorit să-i integrăm în societate, nu doar să le oferim ajutor imediat.

Cum am făcut acest lucru? În orașele mari ale țării, București, Constanța, Suceava, Iași, Vâlcea, Cluj, am înființat centrele socio-educaționale ,,Happy Bubble” în care copiii refugiați se pot juca și pot învăța în siguranță, împreună cu copiii români. Am creat un sistem de suport și sprijin pentru integrarea acestora împreună cu familiile lor în comunitatea gazdă. În centre, copiii învață limba română, participă la activități de sprijin la teme, ateliere de dans, pictură, educație digitală, dezvoltare personală, abilități de viață independentă, beneficiază de suport alimentar, iar părinții beneficiază de consiliere și asistență pentru integrare pe piața muncii și depășirea barierelor cu care se confruntă. 

Trimite 2 euro/lună prin SMS la 8845 cu textul PACE și ajută-ne să continuăm să-i ajutăm. Să găsească un ,,acasă” departe de casă, alături de noi.

https://worldvision.ro/implica-te/persoane-fizice/ajutor-pentru-ucraina/

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de educaţie, intervenţie umanitară, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra serviciilor dedicate copiilor, familiilor şi comunităţilor, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. Suntem de peste 30 de ani prezenți în România și sprijinim anual sute de mii de copii și adulți din cele mai vulnerabile comunități.Puteți regăsi mai multe informații pe www.worldvision.ro

3.074
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună la 8845
Cod: PACE