Proiectul Mifne
România
ASOCIAȚA PUNCT DE COTITURĂ ÎN AUTISM TIMPURIU (APCAT), înfiinţată în anul 2021 în judeţul Neamţ, are ca misiune socială îmbunătățirea calității vieții familiilor care au copii cu autism prin aducerea în țara noastră a Metodei Mifne. Scopul proiectului Mifne România este de a înființa în orașul Piatra Neamţ, în colaborare cu Centrul Mifne din Israel, primul centru de diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru sugarii aflați la risc de a dezvolta autism, abordând familia ca întreg: Centrul Mifne România. Timp de decenii părinții copiilor cu autism din întreaga lume au declarat că nu au observat semnele timpurii ale autismului în primul an de viață al bebelușului. Ei au observat simptomatologia autistă în jurul vârstei de trei ani, când intervențiile terapeutice specifice pot doar ameliora tabloul simptomatologic, autismul producând efecte ireversibile pe termen lung. Creșterea semnificativă a cazurilor de autism în lume a dus la acordarea unei atenții sporite impactului pe care autismul îl manifestă la nivel de nucleu familial dar şi la nivel de comunitate. Rezultatele celor mai recente studii aduc speranţă. Identificarea semnelor precoce ale autismului în primul an de viată al bebelușului oferă TIMP familiei să intervină până în vârsta de doi ani, când creierul bebeluşului se află la apogeul plasticității, creșterea și conexiunile dintre celulele nervoase putând fi influențate. Acest lucru contribuie la reducerea semnificativă a gravității simptomelor în autism. Mifne este speranţă pentru reducerea prevalenţei autismului în lume. „Reducerea decalajului dintre identificarea precoce, evaluare și intervenție este crucială pentru viitorul oricărui copil expus riscului de a dezvolta autism.” (dr. Hanna Alonim, fondator şi director al Centrului Mifne din Israel). Metoda Mifne, unică în lume prin abordare şi complexitate, intervine sub vârsta de doi ani a bebeluşului aflat la risc de a dezvolta autism. Centrul Mifne din Israel este lider mondial în identificarea semnelor timpurii în autism. Este primul institut de cercetare la nivel mondial care tratează sugari din întreaga lume. Abordarea unică, bazată pe teoria atașamentului, include în procesul terapeutic al bebelușului toți membrii familiei.
——-
Numărul este valabil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom România Mobile și Vodafone. Taxarea se face în doi pași.
Pentru a activa donația lunară, este nevoie de confirmare. Mesajul de abonare și cel de confirmare sunt complet gratuite și nu implică niciun cost suplimentar. Odată confirmată abonarea, contribuția lunara este de 2 euro, aceasta fiind taxată automat prin SMS. Dacă dorești să oprești donațiile, trimite textul MIFNE STOP la numărul 8845 (tarif gratuit).
Pentru mai multe informații, poți contacta asociația la numărul de telefon 0725969250.
Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. Dacă eşti utilizator de servicii postplatite (pe bază de abonament), la donaţie nu se aplică TVA. Pe factură, donaţiile vor apărea într-o secţiune de costuri cărora nu li se adaugă TVA. Dacă eşti client prepaid al reţelelor Digi Mobil, Orange sau Telekom Romania Mobile, TVA a fost reţinut la achiziţia creditului, iar atunci când faci o donaţie, din cont este retrasă suma de 2 Euro. În cazul utilizatorilor de cartelă Vodafone, suma retrasă din credit este de 1,61 Euro, iar restul până la 2 Euro, reprezentând valoarea TVA-ului, este transferată de Vodafone ONG-ului beneficiar.