Fundația Ringier are ca scop ajutorarea copiilor grav bolnavi. De-a lungul anilor a strâns sume considerabile pentru cazuri individuale, acum își concentrează forțele pentu a ajuta cel mai fragil segment al populației și anume nou-născuții. Vrem să achiziționăm aparatură medicală, care, din diferite motive, lipsește și care ar face diferența între viață și moarte pentru un număr de 100 copii pe an. Donând 2 euro salvezi 100 de copii, nou-născuți care altfel ar avea șanse minime de supraviețuire. Ne propunem ca prin campania ‘’Grijă pentru nou-născuți’’ să intervenim în mai multe spitale din România, mai exact în secțiile de neonatolgie. Din dialogul constant cu medicii, am aflat nevoi punctuale care, nerezolvate, pun în pericol viața bebelușilor. Prima intervenție va fi în București, mai exact la Spitalul Marei Curie, unde sunt tratați peste 300 de copii anual. Campania prin care vrem să strângem banii pentru Marie Curie va purta numele de ”Oxigen pentru nou-născuți”. Începem cu achiziționarea unui modern sistem de livrare a oxidului nitric (iNO) necesar Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii ”Marie Sklodowska Curie”, din Capitală. Echipamentul complet – sistem de livrare a oxidului nitric, cart mobil, circuit de unică folosință pentru ventilație convențională și regulator de presiune cu conector 90 de grade -, este vital pentru nou-născuții afectați de hipertensiune pulmonară.

Fără aceste resurse de tratament, micuții pacienți sunt, o spun chiar specialiștii care îi au în grijă, condamnați la moarte. În fiecare an, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii ”Marie Sklodowska Curie”, din Capitală, ajung aproximativ 40-50 de micuți pacienți, nou-născuți care suferă de hipertensiune pulmonară (cazuri aflate în continuă creștere). Spitalul nu dispune de suficiente echipamente pentru livrarea iNO (majoritatea sistemelor sunt nefuncționale sau depășite moral-există acum 6 aparate dintre care 2 sunt funcționale) motiv pentru care unitatea medicală unde medicii luptă pentru viețile copilașilor suferinzi abia veniți pe lume are nevoie de sprijin financiar. Costurile unui asemenea sistem performant atât de necesar pentru salvarea nou-născuților din ghearele bolii se ridică la aproximativ 173.000 lei. Hipertensiunea pulmonară neonatală afectează aproximativ 0,3 la sută dintre nou-născuți. În spatele acestui procent se află peste 500 de cazuri de copilași afectați de această boală care contribuie la creșterea ratei mortalității în România, dar și în alte țări est-europene.A doua intervenție va fi în Spitalul de Urgență Județean Slobozia. Secția de neonatologie de aici se confruntă atât cu lipsa resursei umane, cât și cu lipsa dotarilor tehnologice cu care se încearcă acoperirea lipsei de personal. Conform datelor furnizate de managerul spitalului, din 1200 de nou-născuți, 120 (10%) din ei se nasc cu diferite malformații. Motivele acestei incidențe ar fi în primul rând faptul că viitoarele mame care provin din medii defavorizate nu vin deloc la medic înainte de a aduce pe lume copiii. Secția de neonatologie din Slobozia are funcția de secție suport, cazurile care au nevoie de intervenții chirugicale sunt transferate la spitalele unde se pot efectua aceste intervenții și anume București, Constanța, Galați.

Până atunci, nou-născuții trebuie menținuți în viață, de multe ori mecanic. Scopul celei de-a doua intervenții din cadrul proiectului este achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică care asigură suportul funcţiei pulmonare până când nou- născutul poate respira adecvat fără ajutor. Valoarea unui astfel de ventilator este 172.000 lei.

2.491
SMS-uri trimise

Donează
2€ /luna

Trimite un SMS la
8845

Cod
GRIJA