Asociatia Marinus Galbenus este infiintata in luna aprilie 2021, de un tata, Mirel Dolofan, in memoria copilului sau inger, Marinus zis Galbenus care a pierdut lupta cu cancerul in anul 2018 si de catre Simona Proteasa, ong-ista de peste 6 ani. Toate proiectele asociatiei sunt inspiate din viata lui Marinus. In fapt, Marinus este fondatorul asociatiei, noi doar ii urmam spiritul lui demn, jucaus, inocent, bland si mai ales bun” – Mirel, tatal.

Misiunea MARIUNS GALBENUS este atat simpla!

• sa ajutam, cu tot ce putem, Copiii care sufera de o boala incurabila/grava care au nevoie de sprijin in efortul lor de a merge mai departe spre mai bine;

• sa aducem zambete pe chipuri de Copii, caci zambetul unui Copil lumineaza

• sa nu incalcam sub nici un chip dreptul la demnitate al nici unui Copil sau parinte pe care il vom intalni

• sa cream punti de legatura intre Oamenii care cred ca are sens sa ajute si Oamenii care au nevoie de sprijin. Proiectul #BineIntensiv se adresează copiilor cu afecțiuni oncologice sau alte boli incurabile/grave, care își trăiesc zilele într-un pat, depind, total sau parțial, de ajutorul părinților, nu pot merge, mânca, respira singuri, care au nevoie de ingrijire speciala la domiciliu, dupa/intre spitalizari.

Este un proiect unic in România și are doua componente:

1. Punerea la dispozitia familiei, gratuit si nelimitat, de echipamente și aparatură medicală (pat de terapie, monitor functii vitale, concentrator oxigen fix, concentrator oxigen portabil, aspirator chirurgical, aparat aerosoli, scaun rulant, pachete lunare cu pampers, aleze, servetele umede, spuma pt baie fara apa, creme antiescare, produse de igiena).

2. Sprijin uman pe bază de voluntariat din comunitatea Copilului: asistență medicală, asistență psihologică, sprijin cu realizarea achizitiilor casnice.

Ne asiguram intotdeauna că parintii au învățat cum să folosească corect toate echipamentele medicale. Un copil poate avea nevoie de unul, două, mai multe sau toate echipamentele. Stabilim nevoia pentru acestea împreună cu părinți și ținem cont întotdeauna de recomandarea medicului curant ai copilului. Impact pentru Copii: cresterea calitatii vietii de zi cu zi prin imbunatatirea odihnei, calitatea somnului, respiratiei, protejarea zonelor afectate de boala, operatii chirurgicale. Impact pentru parinti: diminuarea efortului fizic si psihic, timp de repaus, somn si odihna mai bune. Cine suntem si ce facem puteti afla pe www.marinusgalbenus.ro sau facebook.com/asociatiamarinusgalbenus

13.528
SMS-uri trimise

Donează
2€ /luna

Trimite un SMS la
8845

Cod
AER