Fundația Conservation Carpathia protejează și reface pădurile din Munții Făgăraș de peste 15 ani. Misiunea noastră este de a crea cel mai mare parc național acoperit de păduri din Europa Centrală în Munții Făgăraș, un ecosistem complet și autosuficient, care să aducă beneficii naturii și oamenilor, atenuând în același timp efectele schimbărilor climatice. Pădurile din Munții Făgăraș sunt de neegalat în Europa Centrală pentru starea lor naturală, cu aproximativ 10% din suprafață încă acoperită de păduri. Cu toate acestea, exploatarea forestieră ilegală (și legală) a distrus o mare parte din aceste păduri în ultimii 20 de ani. Dacă tendința continuă, este puțin probabil ca integritatea ecologică a Munților Făgăraș să fie menținută în următoarele decenii. Împreună cu partenerii noștri, am salvat până acum 28.000 de hectare de pădure și pășuni alpine în sud-estul Munților Făgăraș pentru protecție completă (fără exploatare forestieră și vânătoare). Această zonă include și 1.600 de hectare de păduri virgine, care sunt complet neatinse și care au fost incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine al României pentru protecție perpetuă, adevărate comori naturale care trebuie să rămână protejate pentru generațiile viitoare. Avem o echipă de rangeri și colegi dedicați care luptă zilnic pentru a păstra aceste păduri intacte și sănătoase. Dar nu putem face asta singuri. Avem nevoie de ajutorul tău! De ce să deveniți partenerii noștri în protejarea pădurilor? Pădurile Munților Făgăraș sunt unice în Europa, un loc unde natura încă mai domnește în forma sa pură. Ele sunt esențiale pentru combaterea schimbărilor climatice din România, fiind și importante rezerve de carbon. Protejându-le, ne protejăm pe noi înșine și viitorul copiilor noștri. In contextul creșterii fenomenelor meteorologice extreme cauzate de schimbările climatice, precum secete, inundații, valuri de căldură, aceste păduri joacă un rol crucial în atenuarea efectelor negative climatice care se resimt în comunitățile locale din jurul Munților Făgăraș. Cu sprijinul tău, putem continua să protejăm aceste păduri și să ne asigurăm că rămân un refugiu sigur pentru flora și fauna sălbatică.

 

 

 

 

 

——-

Numărul este valabil în rețelele Digi Mobil, Orange, Telekom România Mobile și Vodafone. Taxarea se face în doi pași.
Pentru a activa donația lunară, este nevoie de confirmare. Mesajul de abonare și cel de confirmare sunt complet gratuite și nu implică niciun cost suplimentar. Odată confirmată abonarea, contribuția lunara este de 4 euro, aceasta fiind taxată automat prin SMS. Dacă dorești să oprești donațiile, trimite textul NATURA STOP la numărul 8864 (tarif gratuit).
Pentru mai multe informații, ne puteti contacta asociația la numărul de telefon 0753956452.

Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. Dacă eşti utilizator de servicii postplatite (pe bază de abonament), la donaţie nu se aplică TVA. Pe factură, donaţiile vor apărea într-o secţiune de costuri cărora nu li se adaugă TVA. Dacă eşti client prepaid al reţelelor Digi Mobil, Orange sau Telekom Romania Mobile, TVA a fost reţinut la achiziţia creditului, iar atunci când faci o donaţie, din cont este retrasă suma de 4 Euro. În cazul utilizatorilor de cartelă Vodafone, suma retrasă din credit este de 3,2 Euro, iar restul până la 4 Euro, reprezentând valoarea TVA-ului, este transferată de Vodafone ONG-ului beneficiar.

11
SMS-uri trimise

Donează
4€ / luna

Trimite un SMS la
8864

Cod
NATURA