Ana-Maria Chivu, facer ARC pentru SOS Satele Copiilor și team leader, ne povestește ce o inspiră și o motivează în meseria ei.

***

Ştim cu toţii că în mod normal, fiecare meserie pe care o practicăm necesită o pregătire constantă pentru ca treaba să meargă cât mai bine.

Ei bine, în cazul meu lucrurile stau cu totul altfel. Nu ştiu dacă este bine sau rău, dar eu nu simt nevoia ca înainte de a ieşi pe teren să citesc materiale teoretice dedicate meseriei de fundraiser. Nu neg că nu am facut asta în primele două, trei săptămâni, dar pe parcurs am realizat că în meseria asta nu aspectele teoretice sunt cele mai importante. Ceea ce contează cu adevărat este ceea ce simţi. Nu trebuie decât să crezi în ceea ce faci, să crezi în cauza pentru care tu lupţi, să te bucuri că ai șansa de a ajuta, şi să nu fi ales să fii fundraiser doar de dragul de a face ceva şi pentru a avea un venit, iar treaba va merge ca pe roate.

 

Şi pentru a îmi menţine spiritul pozitiv, citesc poveşti despre alţi oameni, oameni simpli ca şi mine care au ales să nu mai fie indiferenţi la ceea ce se întâmplă în jurul lor şi s-au implicat în susţinerea cauzelor umanitare. Aceste poveşti sunt doza mea de energie şi imi dau curajul să merg mai departe. De fiecare dată când le citesc, zâmbesc şi îmi spun în gând: „Încă o faptă bună. Aşadar, rădăcinile binelui devin din ce în ce mai puternice şi în ţara noastră. Deci, se poate şi la noi, numai să vrem.”
Una dintre poveştile care mă inspiră şi îmi dă tăria de a continua în munca asta se numeşte Supravieţuitorul. 

Mă regăsesc în ideea de supravieţuitor. Dacă am avut colegi care au plecat după o oră sau după o lună, două, trei, şi asta pentru că s-au lăsat doborâţi de multele Nu-uri de care avem parte în fiecare zi, eu nu m-am lăsat învinsă şi am continuat să lupt. Dacă Florin a reuşit să învingă leucemia – citind povestea veţi afla că nu este deloc uşor să supravieţuieşti leucemiei – şi eu trebuie să supravieţuiesc indiferenţei oamenilor şi să merg înainte cu capul sus.

Puteți afla mai multe despre Ana-Maria din profilul pe care i l-a făcut DOR în rubrica Bucureșteanul.