”Îmi dai voie?” este întrebarea universală care este zilnic pe buzele fiecărui copil, oriunde în această lume. Fie că ești părinte, profesor, prieten de familie, mătușă sau unchi, atunci când petreci câteva ore alături de un copil, este imposibil să nu auzi această întrebare.

Însă nu toți copiii au aceleași nevoi. Chiar dacă au capacitatea cognitivă să finalizeze 12 ani de școală, sărăcia și discriminarea copiilor proveniți din medii vulnerabile generează o rată crescută a abandonului școlar în România, față de media UE (16.4% în România față de 10.3% media UE în 2020*). Conform aceluiași studiu, 38% dintre copiii care provin din familii care nu au posibilitatea să își acopere veniturile de utilități lunare au medii școlare de 5 și 6 și doar 7% dintre aceștia au medii de 9 și 10. În final acești copii nu își vor putea depăși condiția și situația se va perpetua de la o generație la alta, cu impact asupra întregii societăți românești.

Aceștia sunt copiii care CER VOIE LA EDUCAȚIE, cer voie la o șansă pentru a putea deveni profesori sau medici, medaliați ai României sau parte din schimbarea în bine a țării.

Pentru acești copii am construit Școala Primară CONCORDIA, școala ”ca afară” unde fiecare contează în egală măsură, școala unde toți copiii sunt tratați în mod egal indiferent de mediul din care provin, școala în care copiii din medii vulnerabile pot învăța la standarde europene alături de colegi proveniți din familii mai norocoase.

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 30 de ani în România, care are ca misiune susținerea și (re)integrarea socială, familială, scolară sau profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, pentru o viață independentă și autonomă.

34.270
SMS-uri trimise

Donează
2€ / lună

Trimite un SMS la
8845

Cod
NEVOIE